Mısır Patlağı
bir deli hastanesinde delilerin hepsi zıplıyormuş.Doktor gelmiş ve sormuş siz ne yapıyorsunuz demiş, ordan biri biz tavada mısır patlağı oynuyoruz demiş.bi deli yere yatıyorumuş doktor sormuş sen niye yerde yatıyorsun deli demişki ben tavaya yapıştım demiş.

Dikenli Tel
İki deli tımarhaneden kacmaya karar vermişler. Biri otekine: "Git bak bakalım dikenli teller yuksek mi alcak mı, eğer yuksekse altından kacarız, alcaksa ustunden atlarız." Diğeri gitmiş, bir sure sonra geri gelmiş ve şoyle demiş: "Ne yazık ki kacamayacağız arkadaşım cunku hic dikenli tel yok!"

Bakan Ve Şofor
Bakan olan gorgusuz birisi şoforune sorar. "Şofor soyle bakalım eşekle şofor arasında ne fark vardır? " Şofor bir sure duşundukten sonra mahcup bir sekilde; "Bilemedim bakanım" diyor Bakan cevap olarak: "Eşeğe cus diyince, şofore ise dur diyince durur" demiş. Bunun uzerine şofor cok sinirlenmiş ama karşıdaki bakan olduğu icin birşey soyleyememiş. Belirli bir sure sonra bu defa şofor bakana: "Bir soru sorabilir miyim bakanım?" der. Bakan da: "Sor bakalım" der. Şofor sorar: "Eşekle bakan arasında ne fark vardır?" Bakan bir suresonra: "Bulamadım şofor soyle bakalım" diyor. Bunun uzerine şofor de: "Vallahi bakanım ben de bulamadim...

Plan
Akıl hastanesinde deliler bir araya gelip kacış planı yaparlar. elebaşları planı anlatır : -Buyuk bir kutuk bulup ilk once 1. kapıyı, 2. kapıyı ve daha sonra 3. kapıyı kıracağız ve herkes başının caresine bakıp kacacak. sabah olunca bir kutuk bulurlar doğruca 1. kapıyı kırarlar, 2. kapıya koşup onu da kırdıktan sonra 3. kapıya yonelirler. 3. kapının acık olduğunu goren elebaşları der ki : -Arkadaşlar plan bozuldu geri donun.

Olcup
Adamın biri evcil maymunu ile bir bara gitmiş. Bir icki ısmarlamış, o sırada da maymunu ortalıkda dolaşıp eline ne gecirirse ağızına atıyomuş. Son olarak bilardo masasındaki bir topu mideye indirince barmen bağırmaya başlamış. -"Yav naapo bu hayvan bilardo topumu yedi". Adam da Ya o yer ,parası neyse veririm." demiş. Parayı verip cıkmışlar. Aradan bir hafta gectikten sonra maymunlu eleman yine gelmiş. Yine bir icki ısmarlamış. Bu arada maymun da barda duran eriklere elini uzatmış. Barmende bir yandan seyrediyomuş. Maymun once erigi ****** sokmuş sonra cıkarıp aazına atmış. Barmen adama donup -"Bu ne yaptı şimdi" demiş. - Adam: "Senin şu bilardo topu olayından sonra herşeyi olcup de yiyor."*

Boru Yetmedi
Fizikci, matematikci, kimyacı, jeolog ve antropologdan oluşan bir heyet bir araştırma icin arazide bulunmaktadır. Birden yağmur bastırır. Hemen yakındaki bir arazi evine sığınırlar. Ev sahibi bunlara bir şeyler ikram etmek icin biraz ayrılır. Hepsinin dikkati soba uzerinde toplanır. Soba yerden 1 m. kadar yukarda, altındaki dizili taşların uzerindedir. Sobanın nicin boyle kurulmuş olabileceğine dair bir tartışma başlar. Kimyacı: -Adam sobayı yukselterek aktivasyon enerjisini duşurmuş, boylece daha kolay yakmayı amaclamış. Fizikci: -Adam sobayı yukselterek konveksiyon yoluyla odanın daha kısa surede ısınmasını sağlamak istemiş. Jeolog: -Burası tektonik hareketlilik bolgesi olduğundan herhangi bir deprem anında sobanin taşların uzerine yıkılmasını sağlayarak yangın olasılığını azaltmayı amaclamış. Matematikci: -Sobayı odanın geometrik merkezine kurmuş, boylece de odanın duzgun bir şekilde ısınmasını sağlamış. Antropolog: - Adam ilkel topluluklarda gorulen ateşe tapmanın daha hafif bicimi olan ateşe saygı nedeniyle sobayı yukarıya kurmuş. Bu sırada ev sahibi iceri girer ve ona sobanın yukarda olmasının nedenini sorarlar. Adam cevap verir: - Boru yetmedi

Benimsin

Sişmandı. Her gun yakınıyordu şişmanlıktan. Gazetede bir ilan gordu: - Zayıflamak istiyorsanız bize geliniz. Hemen oraya gitti, iceri girdi, duvarda tarife vardı: - 1 saatte 1 kilo zayıflamak 2 milyon lira, 5 saatte 5 kilo zayıflamak 10 milyon lira. 2 milyonu verdi, 1 saatlik odaya girdi, girdi ama cok şaşırdı. Kucuk bir hamamdı burası. Karşıda da fıstık mı fıstık enfes bir kız duruyordu. Ustelik cırılcıplak. Goğsunde de bir yazı vardı, Beni tutarsan, seninim. Koşmak icin hamle yaptı adam, ne var ki yerlere yağ mı, cila mı, garip bir şey surulmuş, daha ilk adımda duşuverdi. Kalktı, yeniden koşmayı, kızı yakalamayı denedi. Kan ter icinde cırpındı durdu. Derken bir zil sesi ve uniformalı bir adam gorundu: - Tamam efendim, saatiniz doldu, gelin tartılın, tam 1 kilo zayıfladınız. Şişman adam cıktı, cıktı ama aklı kızda kaldı. Ertesi gunu zor etti, sabah erkenden koştu yine oraya. Bu kez cuzdanından tam 10 milyon cıkardı, 5 saatlik odaya girerken - Eh, artık o kaygan yerde durmayı oğrendim, 5 saate kızı rahat rahat yakalarım diyordu. Girdi iceriye. Karşısında iri yarı izbandut gibi bir zenci duruyordu, goğsunde de şu yazılı: - Seni tutarsam, benimsin.

Sıpa

Koylu, yeni doğan bir sıpayı kucağına almış evine donerken,iki ortaokul oğrencisi kendisine takılır ve: - Hayrola amca, derler. Oğlunu nereye goturuyorsun boyle? - Adam, kendine yapılan bu terbiyesizliğe aldırmamış gorunerek cevap verir: - Gittiğiniz okula kaydını yaptıracağım..

Kucuk John

Kucuk John okuldan eve gelir ve uzgun bir sekilde, "Matematik dersinden 1 aldim" der. Babasi hemen sorar, "Neden ?" "Ogretmen 3x2 kac eder?" diye sordu, ben de "6" dedim. Babasi hemen oglunu tasdikler ve "Fakat bu dogru" der. Ondan sonra da "ogretmen 2x3 kac eder?" diye sordu. "Has***, ne farki var ki ?"Kucuk John bu sozun uzerine "Ben de ogretmene oyle dedim zaten''