Yenibaharın Faydaları
Yenibaharın Yararları
Yenibahar Bitkisi Nelere İyi Gelir



Ozellikle dolmaici hazırlarken kullandığımız yenibahar bitkisi, alternatif tıp tedavilerinde de kullanılıyor melekler Bu yazımızda yenibaharın hangi rahatsızlıklara iyi geldiği konusunda bilgiler vereceğiz sizlere




Mersingillerden yaprağını dokmeyen bir ağacın kurumuş cicekleridir.İyice olgunlaşmış ciceklerden tohumlar toplanır ve kurutulur.Tohum durumundaki bu meyveler kurutularak oğutulur ve ceşitli yemeklerde baharat olarak kullanılır.Tadı baharat karışımını andırır..(Ozellikle karanfil,Hindistan cevizi ve tarcın tadı).Vatanı Batı Hind Adaları ve Amerika’dır.

KULLANILDIĞI YERLER:

Corbaların,etlerin dolma icleri ve ic pilavların,turşuların,konservelerin,kek ve biskuvilerin,pudinglerin,baharatlı jolelerin tadlandırılmasında kullanılır.Tat,koku vermek ve ceşni arttırma amacıyla yukarıda belirtilen yiyeceklere ilave edilir.
Toz haline getirilerek yiyeceklerin hazırlanmasında kullanılır.
Ozellikle koftelerde kullanılıyor. Yılda 500 ton tuketiliyor.

FAYDALARI:

Damar sertliğini onler.
Hazmı kolaylaştırır.
Mide ve bağırsak gazlarını giderir.
Unutkanlığı giderir.
Vucudun direncini artırır.