Merhaba Arkadaşlar,

1 hafta icinde acmayı planladığım bir projem bulunmakta. Her zaman olduğu gibi oy birliği ve sizin fikirlerinizle yol almak istiyorum. Bu projeyi @MahsumCelik arkadaşımızla yapacağız. Mahsum beyin sitesini bir cok arkadaş biliyordur(Offlinebilisim.com). Kendisi bana istediğim ozelliklerde vdsler kuracaktır ve desteğini verecektir.

Mesala benim aklımdan gecen 2 tip pakettir. Ve bu paketler aşağıdaki gibidir.

Eko Windows Vds(İndir / Yukle)
1.5 Ghz Cpu,
2 Gb Ram,
30 Gb SSD veya 60gb Sata

Render Windows Vds(İndir / Renderla / Yukle)
8Ghz Cpu
8 Gb Ram,
120 Gb SSD

Makinalar Turkiyede barınacak ve internet hızı 100Mbit Limitsiz olacaktır.

Peki neden Videoyap?

1) Youtube-dl (kanaldaki videoları indirme) kullanımı, camtasia kullanımı(render) gibi programlar hakkında anlatımlı video yapacağım.

2) Makinalar kendimize ait olacağı icin biz alanlara aylık olarak kiralayacağız. Yani bu makinalar 3. şahsın olmayacak bizzat projeyi ortak yonettiğimiz Mahsum beyin sunucuları olacaktır.(Benimde bir cok sunucum yıllardır kendisinde barınmaktadır.)

3) Makinalar bize ait olacağı icin kanallarınız videoyap kalitesiyle guvende, videoyap fiyat politikasıyla kaliteyi ucuza satmış olacağız.

4) Eko vdslerde ayda 1 defa ucretsiz ip değişikliği, Pro vdslerde ayda 2 defa ucretsiz ip değişikliği. Bunun haricinde istediğiniz zaman 4 tl oduyerek ipyi değiştirebilirsiniz.

5) Bir defa kullanılan ip adresi kullanımı bittikten sonra bir başkasına satılmaz. Boylelikle sizden sonra birisi alıp spamden kanal kapatıp da sizin kanallarınızı riske sokmamış olur. (Boşa cıkan bir ip adresi ancak 30 gun sonra bir başkasına satılabilir. Buda kanallarınızın riske atılma tarihini coktan atlatır. Cunku youtube ip log tutma arşivi 28 gundur.)

6) %99.99 kesintisiz hizmet garantisi. Videoyap gibi herşey benim Videoyap Windows Vds sitem uzerinden online işleyecektir.

7) Destek ve kurulum olayları tamamen Mahsum beyin ekibi tarafından yapılacaktır. Videoyap desteği gibi yavaş işleyen bir destek olmayacaktır.

8) Her vdsin sid ayarları farklı olacaktır. Youtube işini prof yapmayan bir vds firması bunu bilmez. Vmware ile kopyalar gecer ve kopyalanan her vds youtube tarafından ortak gorulur. Bizim işimiz youtube.

Sizlerden isteğim arkadaşlar; Herkes kullandığı veya kullanmayı hedeflediği windows vdsin ozelliklerini yazarsa en iyi vds paketlerini oluşturmamıza yardımcı olursunuz.

Not: Test isteyen arkadaşlara siteyi bu hafta kurduktan sonra verilecektir.