Merhaba Arkadaşlar,
Dun oğleden sonra youtube yeni bir guncelleme yaptı. Bir coğunuz farketmişsinizdir.
Bir kac sorum var, okuyan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
1) Atlanabilir Video reklamları derken anladığım kadarıyla klasik bundan onceki reklam tipiydi. 3 saniye sonra reklamın atlanabilmesi gibi.
Ziyaretciyi en mutlu eden, az para kazandıran video oncesi reklam.(Şuana kadar olan mevcut video oncesi reklam turuydu)
2) Atlanamayan Video reklamları ise kısa sureli ve atlanamayacak video reklamları. orneğin 15 saniyelik video oncesi reklam cıkıyor. Reklamdan sonra cıkacak videoyu izleyebilmek icin bu reklamı ziyaretci atlayamıyor.
Ziyaretciyi mutlu etmez, sinir hastası eder. Ama 15-20 saniye olacağı icin izleyeceği video onun icin değerliyse reklamı bekleyecektir. 1. seceneğin en az 2 katını kazandırır.
3) Atlanamayan uzun video reklamları ise en cok herhalde kazancı verecek reklam turudur. bu 15 saniyelik değilde 1-2 dakikalık reklamlar herhalde. bu reklamı ziyaretci videoyu izleyebilmek icin atlayamıyor. ve zorunlu olarak reklamı izlemiş oluyor.
Ziyaretciyi muhakak kafayı yedirtecektir. Altındaki video bulunamayacak turden cok zor bir video olmaması dışında bence ziyaretci videoyu beklemez. Ama oyle para kazandırır ki akıl hayal durur. 1. seceneğin en az 10 katı kazandıracağına inanıyorum. Tabi video sıralamalarda kısa surede duşecektir cunku ziyaretci videodada ne kadar kısa sure kalırsa youtube aramalarında o kadar gerilemeye başlar.(Youtube seo)
Ben şahsen 1. reklamı aktif ederim. Cunku ben spamciyim yaptığım her videoyu her yerde kolayca ziyaretci bulabilir.
Eğer cok ozgun bir kanal olsaydım 1 ve 2 yi aktif ederdim.
(Anket) Atlanabilir ve Atlanamayan Video Reklamları
Youtube Botlar0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- YouTube
- Youtube Yeni Başlayanlar
- Youtube Botlar
- (Anket) Atlanabilir ve Atlanamayan Video Reklamları