Merhaba Arkadaşlar,

Son 3-4 gunde 2 arkadaşın tum kanalları kapanmış. Şu sıralarda gorduğum tek kapanma turu diyebilirim. Zaten son 3-4 ayda 10-15 arkadaşın kanalı kapandı ve cozumunu yaptık. Cozumsuz kapanma yoktur. Kanalınız kapanırsa yazın destekden yardımcı oluruz ve kapanma sonrasında %99 yaşamazsınız.

En cok yapılan hatalara kalıcı cozumler

Ortak client kullanmıyorsanız ve tek client uzerinden onlarca kanal bağlıyorsanız bağlamayınız. Clientı actıgınız hesabın bir youtube kanalı varsa kullanmayınız. Onerim youtube kanalı olmayan gmailden client oluşturmaktır. Ama alt tarafı dikkatli okuyun. Toplu kapanmadan kacınmanın %100 3 yontemi mevcuttur.

Farzedelim ki botda 25 tane kanal yapacaksınız. Sonra silip yeniden 25 v.s.

1) Bir client oluşturdunuz, o clientı oluşturdugunuz gmaile ait youtube kanalı bulunmayacak veya bulunsada kullanılmayacak. 4-5 tane youtube kanalına o client ustunden token verebilirsiniz. Cok kotu bir ihtimalle client spame duşerse 4-5 kanalı kapanma ihtimali olabilir. Clientın spame duşme oranı %0.01 dir ama 3-4 kişide gordum acıkcası. İhtimali sıfıra cekme adına soyluyorum bu yontemi.

2) Her kanalınıza 1 client ve kanal yapabilirsiniz. Yani clientı actınız ve kanala token verirken o clientlı hesabın kanalına token verin. Ama diyorum bu sadece clientı acılmış gmail tarafından kullanılacak kanal icindir. Yani; Clientı oluşturdugunuz gmailden sadece o gmailin youtue kanalıan token verin. Bu en guvenli yontemdir ama cok uğraştırır. Yapan cok az ama ihtimali %0'a indirmek icin yapıyorlar.

3) Ortak clientı guvenle kullanabilirsiiz. Hic bir şekilde toplu kapanması 6 aydır gozukmemiştir(6 ay once ortak client ozelliğini eklemiştim). Guvenilirdir.

4) Ben 6 aydır hic kapanma yaşamadım surekli aynı client ile kanallarıma token veririm ve birşey olmuyor demeyin. Birgun bir kanala test olsun diye cok video atarsınız oandaki kanallara değil onceden o client ile yaptıgınız kanallarada bulaşır.

Bir kanalı botdan sildiniz. Artık o kanalınıza token verdiğiniz client spame duşerse kapanır mı? Evet kapanabilir. Bu nedenle botdan kanalınızı sildikten sonra alttaki linkden erişimi iptal ediniz. Client yetkisini o kanalın almış olursunuz. Şahsen bana soracak olursanız ben bir kanalım 200-300 bin hitlere ulaştıgınızda kanalı botdan silerim, sadece kanal takip bolumune aktararım.

https://security.google.com/settings...ty/permissions

Not: Neden client spame duşebilir? Bir client yaptınız ve 10 kanal eklediniz. 1 kanala gidip 3000 videoyu 1 gunde bastınız. sadece o kanal kapanmaz şiddetli spam oldugu icin kalan 9 kanalıda youtube kapatabilir. Bu şekilde gunluk 50-100-200 videodadan fazla basacaksanız bir kanala o kanal icin ozel bir client yapıp ondan verin.

9. Aydan sonra kapanmamalara karşı verdiğim bu hizmetde şuana kadar 3 arkadaşın kapanmamasını kesememiştim. Bu 3 arkadaşın 2 tanesinkini kestim, 3. arkadaşla ise 9. aydan sonra goruşmedik.

Not 2 : Hepimizin bildiği gibi her youtube kanalınıza bilgisayarınızdan girişte ip değiştirmek ve cerez temizlemek şarttır. İhtimaller ve sonrasında gelicek sıkıntılara karşıdır.

Not 3 : Forumda nadirde olsa biri konu acıyor kanalım kapandı diye bot kullanmışsındır kanal kapatır v.s. yorumları oluyor. Bot kullanmak kanal kapatır mı? Evet, yanlış kullanım kapatır. Bu konuda belki 1000'lerce kişiye destek verdim. Destek isteyen herkes kapanmayı yaşamıyor. Bot kullanmak kolaylık sağlar ama sıfırdan birisi kullanacaksa ve bu tur yazıları bilmiyorsa kapatır kanalını veya kanallarını.

İstatistiklerle Videoyap(24.02.2015)
Surekli destek bolumumden istatistik sorulduğu icin alt bolumu kucuk olarak yazıyorum. Dileyen kişi buyultebilir.
Sistemde Mevcut Kanal Sayısı : 313.686
Sistemde Şuana Kadar Yapılan Kanal Sayısı : 2.690.150
Son 6 Ayda Yapılan Kanal Sayısı : 453.259
Son 6 Ayda Yapılan Kanalların Kapanma Sayısı(Materyal yani 3. şahıs haric) : 2.164 (%0.04)
Aktif Uye Sayısı : 23.697
Pasif Uye Sayısı : 36.843
Pasif Uyelerin Daha onceden Ucretli Uyelik Kullanma Sayısı : 32.691
Sadece deneme suresi veya girip cıkan uye sayısı : 4.152
Botla Calıştığı gunden bugune 25'den fazla kanal calışmış olup 0 kapanma yaşamış uye sayısı : 6.823