Kızlar merhaba. Cok doluyum akraba meselelerinden icini dokmek istedim. Annemler 6 kardeşler 2 ’si kız 4 ’u erkek. Bu dort kardesin icinde yalnızca annem okumak istemiş, anneannem orta 2 ’ye gececeği sırada almış annemi okuldan. Diğer kardesleri kendileri okumak istememiş zaten. Annemi alma Sebebi maddi durum değil inatlaşma sanırım. Annem 1 ay okul formasıyla sokaklarda oynamış uzerinden cıkarmamak icin. Her zaman bana “okusaydım kesinlikle iyi yerlere gelirdim cok calıskan ve azimli bir kızdım” diye anlatır. Zaten o ilkokul mezunu dahi olmayan haliyle 21 yaşında caycı olarak girdiği gazeteyi satın almış. 22 yaşında da beni doğurmuş. Gazete o donem olaylarından dolayı kapanmış vs. “Surekli calısmak zorunda kaldığım icin okumaya fırsatım olmadı ondan sonra” derdi. Bu kısmı size anlatma sebebim zaten anneannemin annemin hayatını ve hakkını bu sekilde baştan calmış olmasını izah etmek icin...

Hayatımız boyunca maddi zorluklarla boğuştuk. Annemle babam ayrı senelerdir. Babam zaten kendine anca yetiyor ayrıldıktan sonra elinden geldiğince maddi yardım yapıyor ama ne kadar yetebilir ? Yetmıyor. Anneannem şuan İstanbul ’da 5 daire sahibi bir kadın. Bir dairesinde dayım zorla kapıyı kırıp girerek oturdu sesini cıkarmadı. Bir dairesinde diğer oğlu oturuyor bir oğlu cezaevinde diğer oğluyla kendi oturuyor. Teyzem ise almanyada onun tuzu kuru. Kardeslerin hicbirinin bir gram hayrı yok. Erkek cocuklarının 3 ’u anneanneme dayak dahi atmıstır ama asla laf soyletmez. Gecenlerde bir dayım aranmasından dolayı acık cezaevine girdi. 9 bin TL yatırırlarsa cıkacak dendi. 2 gunde o 9 bin TL ’yi buldu cıkardı oğlunu ordan.
Benim annem maddi sıkıntıdan dolayı bir kere intihara bile kalkıstı anneannemin gozunun onunde yıllar once. Bir gunden bir gune demedi ki “ kızım sen kadın halinle calısıyorsun cabalıyorsun kirada oturuyorsun al şu parayı en azından bir yardımım olsun” hic duymadım bu sozu kendisinden. Bir kadın oğullarını el ustunde tutup kendisine şiddet uyguladıgı halde yardım edip kızına bunca sıkıntısını bildiği halde nasıl yardım etmez ya ? Bir gun olsun annem donup iki kuruş istememistir anneannemden gururludur asla minnet etmez. Bu nasıl bir zihniyettir aklım hayalim almıyor ya.

İşte dun, Kendisini doven oğlunu 9 bin tlyi bulup 2 gunde cezaevinden kurtardı, fakat kızının kırk kanaat gecindiğini biliyor asla yardım etmiyor. O kadar dolu ki icim anlatamam size. Annem de durumun farkında uzmemek adına ona hicbir şey demedim yorum yapmadım. Bu nasıl annelik bu nasıl bir zihniyettir cok doluyum cok. Hem annemi boyle gormek uzuyor hem de ona yapılan haksızlık moralimi bozuyor.

DUZENLEME: Kadının kendi parası istediğini yapar burada sorun yok arkadaşlar, hicbir evladına vermese, benım param ben vefat ettikten sonra hakkınızı alırsınız veya almazsınız dese sonuna kadar haklı bunda hicbir problem yok. Lakin goz gore gore bir evladını dipte gorup el uzatmaması diğer evladını sırtında taşıması gercekten buyuk haksızlık. Benım icin bir problem yok annemin uzulmesine takmasına cok uzuluyorum. Hicbir anne evladını kenara itip bu şeyi yaşatmamalı.