İyi geceler hanımlar,
Bugun icim icimi yedi, kemirdi resmen. Gecen hafta cumartesi akşam saatlerinde bana bir telefon geldi bilmediğim bir numaradan ve arayan kadındı. İsmim misal Zeynep olsun. Konuşma şoyle;
Ben: Alo.
Karşı taraf: Zeynep.
Sesi bir arkadaşıma benzettim ama numarası kayıtlı telefonumda ve bir bucuk-iki ay oldu goruşeli o yuzden, ekrana baktım tekrar isim yazmayınca şaşırdım.
Ben: Buse sen misin? Sorusundan sonra karşı tarafta sessizlik oldu, birkac kez daha Buse falan dedim.
Karşı taraf: Zeynep, dedi tekrar.
Ben: Evet, benim. Buse sen misin, diye sordum.
Karşı taraf: Zeynep... sessizlik oldu burada biraz, bir duraksadı karşı taraf ve sonra, ben Uludağ Universitesinden arkadaşım Zeynep'i aramıştım, yanlış oldu galiba, dedi ve kapattı.
O an goruşmenin uzerinde cok durmadım. Ev curcuna gibiydi; cocuklar tepiniyor, başım catlayacak gibi ağrıyor, cenemdeki kist enfekte olmuş cenem davul gibi şişmiş onun acısı ve ustune hastalığın getirdi halsizlikle uzerinde durmadım. Buyuk olasılıkla o an eve yıldırım duşse totomu kaldırmazdım yerimden. Neyse efendim, cenemdeki enfeksiyon dun gece soğan yardımı ile aktı ve rahatladım. Sanırım beynim sonrasında calışmaya başladı ve bugun birden aklıma bu konu geldi bir hafta ustune. Şeytan mı durttu nedir, bilmiyorum. Şimdi şoyle ki ben Bursa'da neredeyse UU'nin dibinde oturuyorum. Adım da şahsın soylediği isim. Ses tonu, duraksamaları ve kararsızlığı bir garip geldi.
Acabalar bugunden beri kafamın icinde donup duruyor. Nasıl bir tesaduf anlamadım ve bir ihtimal geldi konduramadım ama Kemal'im yapmaz diyenlerden değilim. Kimseye o derece guvenmem. Evden işe, işten eve gider gelir ama kendi şirketleri gun icerisinde boynuzlanabileceğim kadar serbest ve rahat bir işi var. Kendi aramızda da her şey gayet iyi ve normal ama bu yok yapmaz, dedirtmiyor. Gercekten bu konuda hic kimseye guvenmiyorum. İhtimal dahi veremeyeceğim kimler kimler eşlerini aldattı cevremde. Hayatta huyum değildir ve nefret ederim ama telefonlarımızda şifre var ve şifreleri biliriz. Dedim ki gece telefona bakacağım, numarayı telde arayacağım. Ne oldu dersiniz; saat 8.30 civarı eşimin telefonu duştu. Ben ekrana falan bakmadım, cocukları yatırmaya cıkarıyordum. Az once elime aldım bir baktım ekran calışmıyor. Işığı yanıyor, ekran aşağı yukarı titreyip duruyor ve bir şey gorunmuyor. Şimdi bana akıl verin, mantıklı fikirlerinizi paylaşın lutfen.
Oyle gecip eşimin karşısına, sen beni aldattın mı diye sormam. Buyuk olasılıkla erkeklerin %99.9 gibi inkÂr eder ve oyle bir şey varsa da oğrenme ihtimalim yerle bir olur. Bir şey varsa elbet ortaya cıkar diyorum, icim icimi kemirse de sabırlı ve soğukkanlı bir insanım. Tam bir poker yuzuyumdur yani. Kendimi doldurup gaza getirmek istemiyorum ama boynuzu yediysem o boynuzu eşime de, karşı tarafa da takar felekleri şaşana dek ceviririm. Boyle işte icim şişti hanımlar ya, bir el atın. Tesaduf mudur?