155 Polis İmdat Hattı’na gunde 20 bin ihbar geliyor. Şikayetler polisi hem gulduruyor hem de bunaltıyor..

Polisi gulduren şikayetler
Acil durumlarda vatandaşların araması icin kurulan 155 Polis İmdat Hattı’na gunde 20 bin ihbar geliyor. İhbarların yuzde 60’ı asılsız cıkıyor. Polis İmdat Hattı’nda gorev yapan polisler, ozellikle cocuklar, oğrenciler ve duyarsız vatandaşlardan şikayet alıyor. Alay, eğlence ve polisi gereksiz yere meşgul etme amacıyla arayanların buyuk bolumu oğrenci. Oğrenciler genellikle okulun yakınlarındaki telefon kulubelerinden arıyor.

Hattı arayanların bir bolumu de ilgisiz ve duyarsız. Polisi hic ilgilendirmeyen şikayetler icin hattı meşgul ediyor. Kimileri ‘gulduren’ şikayetlerden bazıları şoyle:

Bu Yalova il olmadan once İstanbul’a bağlıysa şimdi nereye bağlı?

Benim dun annem oldu. Bizim karşımızdakiler calgı calıp bana hava atıyorlar. Gelin bunları susturun.

Mahallemizde bunamış bir horoz var, saatli saatsiz durmadan otuyor. Lutfen bu horozun sesini kesin.

(5-6 yaşlarındaki bir erkek cocuk) Abi bizim şu sokağın karşısındaki ablalar topumuzu aldı, vermiyor.

Halı aldım ama gorevliler taksitlerini almaya gelmiyorlar.

Ankara Eczacılar Odası’nın telefonu sizde var mı?

Buradan her gun ucak geciyor. Bunu bilerek yapıyorlar bu yuzden yağmur yağmıyor.

Ust kattaki komşumuzun tuvaleti uzerimize damlıyor bunu bizim mi yaptırmamız gerekiyor.

Ben doktorum arabamın zincirini takamıyorum bir polis ekibi gonderin de taksın.

Benim radyomda bir problem var, parazit yapıyor, gelin cozun.

Kahveci bana eski sandalye vermiş, oturunca pantolonum yırtıldı. Gelin tutanak tutun.

Dudullu taksi durağında bir tabele var ben gecerken kafamı carptım, gelin tabelayı indirin.

Beni saat 07.00’de ... numaralı bu telefondan uyandırın.

Parkta iki kopek ciftleşiyor. Bu edepsizlik, polis gonderin ayırsın.

Bakkal veresiye vermiyor.

Alıntı:
Haber: Devrim Tosunoğlu