Gecmiş olaylardan size sormadığım aklıma geldikce ağlasam mı gulsem mi bilemediğim bir konuyu sormak istedim.Kınamdan once şehir dışından gelen kayınvalidelere evimizde yemek verildi.1-2 saat sonra ise kınam vardı.Yemeği babam tarafı verdi ve halam ve kuzenlerim ilgilendi.Ben ise annemlerle kına yerindeydim.(Annemle babam ayrı)
Kayınvalideler yemeklerini yemişler ki en az 30 kişiler.Kayınvalidem halama cay yok mu gibi bir şey soylemiş.Halam da 'maalesef cay servisimiz yok' demiş.Halamın bunu soylemesi eşimin ailesi arasında konuşulmuş eşime de iletilmiş.Ben sonradan oğrendim.
Bana gore kayınvalidemin 30 kişi olduklarının bilincinde olarak ve oranın kız evi olduğu ve insanların kınaya yetişeceğini duşunerek cay istememesi lazımdı.Halam da burası lokanta değil edasında bu cevabı vermiş bulunuyor.Bana gore kayınvalidemin yaptığı da yanlış ben misafirlikte boyle bir şeyin olmaması gerektiğini duşunuyorum.Ben misafir olsam onume ne koyulursa onu yerim.Bir de kına yerinde de cay aramış surekli.Ama duğunde kimse cay may sormadı.Ben anlamadım.Eşim de bana kına yerinde cay var mı diye sormuştu o zaman da sinir olmuştum.Duğunde cay var mı demiştim.O da sahilde icmek guzel olurdu anlamında soyledim falan demişti.Her neyse genelde onlarda kına koyde oluyor cay iciliyor hadi ona verelim.Sizce halam da ayıp etmiş mi?İkisinin de ayıp ettiğini duşunuyorum ama bir yandan halamın verdiği cevap da hoşuma gitmiyor değil.

Kızlar olayı fazla ciddiye alan 1-2 kişi dışında sohbetiniz cok keyifliydi..baya guldum teşekkur ederim.Herkese bir cay benden ))))