Hanımlar selamlar;
Direkt konuya giriyorum cunku hem aşırı kararsız hem tedirginim.
Mali muşavirlik icin staj başlatma sınavına hazırlanıyordum. Sınavı kazanmışım sonunda. 4 aydır kurumsal bir firmada calışıyorum. Ama firma iş oğrenme olanağı olarak cok kısıtlı. Yani şoyle fatura işleme, mutabakat vs dışında hemen hemen hicbir şey yapmıyorum. (aynı konumda calıştığım diğer personeller de aynı şekilde.) Oradakiler de diyor burada iş oğrenilmez diye. İşte aklım bu noktada karışıyor. Kendimce aşağıdaki yolları buldum. Kararsız kalınca resmen tutulup kalıyorum yardımcı olur musunuz?
1. yol: Pazartesi gunu bir mali muşavirlik burosuyla goruşmeye gittim. Benim iş cıkışım onlardan once işten cıkınca direkt buroya gidip onların cıkışına kadar yardım ederim. Haftasonu da aynı şekilde yardım ederim. Hicbir ucret vs talebim yok. Olumlu gecti gibi.
2. yol: Eğer yuksek lisans yaparsam staj suresi 3 yıldan 2 yıla iniyor. Şu an calıştığım yerde yuksek lisans bitene kadar durayım ondan sonra işten cıkıp yeni iş bakarım. Hem bu arada tecrubem de artar.
Hanımlar işten cıkma gibi bi durum yok. Cunku etraf somurecek tiplerle dolu. Zaten staj başlatmak zorunda diye maaş vermeyeni, sigorta yapmayanı bile var :/ riske atamıyorum