Merhaba hatunlar
Ay bu da dert mi diyecek olanların uzerine gorumce atarım. Benim icin dert. Evet ufak bir dert ama hayatımı etkileyen, ozellikle sosyal hayatımı ciddi anlamda etkileyen bir dert.

Efenim benim yuz hafızam cok iyidir. İşitsel hafızam, yer yon bulma kabiliyetim de rezalet durumda. Hani birinde ne kadar iyiysem diğerlerinde engelli sayılabilecek olcude başarısızım. Kendi evimin yolunu bulmam bile oğrenmem gereken bir surec. Hep bildiğim yerden değil de bir arka sokaktan gidersem ve o sokaktan daha once gecmediysem evime ne kadar yakın olursam olayım şaşırıyorum. Bu detayları belki fikir yurutmenize yardımı olur diye yazıyorum mevcut dertle cok bağlantısı yok. Belki de var ben bilmiyorum.

Yuz hafızasına doneyim. Bir kez gorduğum yuzu, o kişi ile tek kelam etmesem bile asla unutmuyorum. Buraya kadar sıkıntı yok. Ancak o yuzu bir anlığına gorduğum icin yeri, mekanı ve nerede gorduğumu hatırlamak haliyle her zaman mumkun olmuyor. Coğunlukla hatırlıyorum ama hatırlamadığım noktada Obsesyon acığa cıkıyor.

Bugun eşimle tvde bir oyuncu gorduk. Yuzu tanıdım ama gorduğum yuzle aynı değildi. Bir muddet takıldım, hatırlamaya calıştım. En sonunda o oyuncunun cocukluk halini gorduğumu hatırladım ve rahatladım. Şayet hatırlamasaydım başka hicbir şeye Odaklanamaz, gerekirse Google uzerinden şeceresini cıkarır yine bulurdum.

Gelelim gercek hayatta sebep olduğu sorunlara. Bir arkadaşımla tatildeydik mesela. Bir kadın gordum, sarışın kısa boylu ve ince kaşlı. Yuzu tanıyorum ama nerede gorduğumu hatırlamıyorum. Kişiyi şahsen zaten tanımıyorum. Bende ipler koptu o anda. Ne arkadaşımla konuştum, ne denize girdim. Sadece o yuzu nerede gorduğumu hatırlamaya calıştım. Sonunda hatırladım. İki yıl once aynı kişi o tatil yerinde markette kızıyla alışveriş yapıyordu ben de orada gormuştum. Yine rahatladım.

Mahallede bir kadın var. Arada karşılaşıyorum. Yuzunu daha once gorduğume eminim ama nerede hatırlamıyorum. Bulana dek muhtemelen bugun olduğu gibi defalarca duşuneceğim. Muhtemelen bir anlık gordum o yuzden hatırlamıyorum.

Bugun bir kadınla konuştuk. Cocuklarımız aynı okula gidiyor. Yuzu hatırlıyorum ancak kadını asla hatırlamıyorum.Sonra oturup kadını nerede gorduğumu hatırlamaya calıştım. Abartısız yarım saat oturdum ve bunu duşundum. Sonunda hatırladım, gecen yıl parkta cocukları beklerken kısa bir muhabbet etmiştik.

Hala cok basit gelebilir dert size, cok haklısınız yani diyorum ki gorduğum yuzleri unutmuyorum ancak onları hatırlamaya calışırken adeta bir embesil, bir dağ kackını, efendime soyleyeyim mağarasından gun ışığına yeni cıkmış bir garip canlı gibi davranıyorum. Sırf bu yuzden markette para unutmuşluğum, elimdeki eşyayı ya da parayı duşurmuşluğum, almam gereken şeyi yanlış almışlığım ve bunun gibi turlu ebleh eylemler yapmışlığım var. Cunku anda kalmam gerekirken ben yuz tarama ile meşgul oluyorum.

İşin Obsesyon boyutu olmasa "ehe yuz hafızam iyidir" der gecerim ama oyle değil işte. Hatırlamaya calışma ve bulana kadar hayattan kopma noktasında ciddi sıkıntı var. Bu hususta bilgisi olan, aynı durumu yaşayan ne bileyim bir onerisi olan varsa lutfen soylesin. Hayatımı ciddi manada etkiliyor.

Bir de bu yer yon bulma konusundaki eksikliğimin sebebi, yahut varsa cozumunu paylaşırsanız ayrıca sevinirim. Aynı şekilde işitsel hafızamın vehametini de şoyle bir ornekle acıklayayım. Sesim guzeldir iyi şarkı soylerim. Ancak bunun uzerine hic gitmedim. Kendi kendime şarkı bile soylemedim. Neden? Cunku herhangi bir şarkıyı baştan sona ezberleyemem. Şarkının fotoğrafı olsa ceker hatırlarım ama oyle bir imkan da yok tabi. Kodlama konusunda iyiyim ki bugune kadar her şeyi boyle ezberledim.

Konudan konuya saptım kusura bakmayın. Lutfen okuyup aman bu da sorun mu diye duşunmek yerine; markette, gokkubbeden yere az evvel iniş yapmış da ekmeğin ne olduğunu oğrenmeye calışan bir uzaylı gorduğunuzu hayal edin. Tam da oyle oluyorum yuzu hatırlamaya calışırken. O yuzden bu duruma bir cozum bulmalıyım.

Yazan parmaklarınız dert gormesin.