Merhaba arkadaşlar fatih projesi ile beraber elime gecen tablet hakkında sorunlarım var.
Teknik ozelliklerini tanıtayım:
ARM tabanlı cortex A-9 , 4 cekirdekli quad core , 1.4 ghz hızında işlemcinin secildiği genaral mobile ın e-tab 4 modelindeki işlemciyi secen turk muhendislerimiz gayet bonkor davranmış gorunuyorlar. Zira cortex A-9 ust duzey tabletlerde kullanılan işlemcilerden biri olmanın yanı sıra sıradan bir oğrencinin işini rahatca gorebilecek bir işlemci.
GPU yonundeyse yine populer olarak bir onceki nesil mobil cihazlarda kullanılan mali 400 mp grafik birimi secilmiş. Mali 400 bilindiği kadarıyla yine mobil uygulamalarda hic bir sıkıntı yaratmayacak bir grafik birimi olmakla beraber yine bonkor davranmışlar...
RAM konusundaysa 776 mb bağımsız ram bulunmakla beraber 226 mb sisteme gomulu RAM kullanılıyor. Yine 1 gb olarak varsayarsak aşırı zorlayacak uygulamalar (8-10 google chrome) v.b şeyler yapmadığımızda yeterli gelecektir.)
Batarya kısmındaysa full hd video izleyerek 6 saat gittiğini soylemeliyim. Keza 1280x768 pixel ekran cozunurluğu kullanılmasının yanı sıra 7000 miliamper bataryaya sahip.
Gorilla glass 1 kullanan tablet turk muhendisler tarafından gayet iyi bir dış gorunuşe sahip ve tasarlanmış.
Şimdi tabletin fiyaskolarından birine goz atalım, malesef utanara soyluyorum ki tabletin 30 fps full hd kayıt yapabilen kamerası one koyulmuş. Turk muhendisler neden boyle tercih etti bilmiyorum, -uzerine duşunulmemişse ki umarım oyledir- gercekten uzucu bir durum.
Daha incelenecek bolumleri var fakat soruma gecmek istediğimden dolayı incelemeyi burada bırakıyorum. İncelemem hakkında yorum yaparsanız sevinirim. Teşekkurler.
Sorunum şu: Tablette internette gezinirken sınırsız yetkiye sahip değiliz. Şoyle ki bir cok siteye facebook, youtube film izleme siteleri de dahil erişim engellenmiş bunu kırmak istiyorum. Ayrıca tablet bilgisayara bağlanamıyor Bu sorunuma da cozum bulabilirseniz gercekten minnettar kalırım. Recep Baltaşın konuya gelmesi beni oldukca sevindirecektir. Tablet uzerinde sınırsız yetkiye ulaşmak icin yardımlarınızı bekliyorum cok teşekkurler. Bu arada bu tablet 9. sınıfa gittiğim icin verildi. Ayrıca umarım yeniden alakasız başlık gibi konulardan dolayı forumdan uzaklaştırılmam. Neyse teşekkurler.
General Mobile e-tab 4 Kullanıcı Sorunları
Tablet Bilgisayarlar0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Tablet Bilgisayarlar
- General Mobile e-tab 4 Kullanıcı Sorunları