Yeni evli cift
Yeni evlenen bir cift ilk gecelerini gecirmek icin bir otele gitmişler. Adam kadına: - "Sen hazırlan ben geliyorum" demiş. Adam banyoya girmiş ve kahkaha atmaya başlamış. Kadın şaşırmış: - "Bu daha ilk gece, şimdi sormayayım daha sonra sorarım" demiş. Aradan yıllar gecmiş, cift evlilik yıl donumlerini kutlamak icin ilk gecelerini gecirdikleri otele gitmeye karar vermişler. Adam yine banyoya girmiş. Kahkaha atmaya başlamış. Kadın "bu sefer sorucam" demiş. - "Sen ilk gecemizde de boyle gulmuştun, ne oluyor icerde?" demiş. Adam: - "Yirmi sene once gravatıma işemiştim şimdi pacama işedim", demiş,

Nesretin Hoca
Nasreddin Hoca'ya yapılan sataşmalar tukenip bitmez. Akşehirliler bir gun Hoca'ya takılır ve sorarlar: - "Hocam senin evliyalar katında ulu bir kişi olduğun soylenir aslı var mıdır?" Hoca'nın boyle bir iddiası elbette yoktur ama bir kere soruldu ya cevaplar: - "Her halde oyle olmalı." - "Boyle kişiler zaman zaman mucizeler gostererek bu ozelliklerini herkese kanıtlar. Hoca madem kabullendin goster bir mucize de gorelim!" Hoca: - "Pekala şimdi size bir numara yapalım" der.. Karşısında durmakta olan cınar ağacına; - "Ey ulu cınar cabuk yanıma gel!" der. Tabii ne gelen ağac var ne giden. Hoca yurumeye başlar ağacın yanına varır. Akşehirliler: - "Ne oldu Hoca ağacı getiremedin, kendin oraya gittin!" diye gulunce Hoca: - "Bizde kibir yoktur, dağ yurumezse abdal yurur", der.

Nesretin Hoca
Bir gun Nasreddin Hoca eve doğru yuruyormuş, bir arkadaşı arkadan seslenmiş "aman hoca gordun mu biraz once gecen helva kazanı ağzına kadar doluydu". Hoca istifini bozmadan "bana ne" demiş. Arkadaşı, "ama hoca helva kazanı sizin eve gidiyordu, buna ne dersin?" demiş; hoca yine istifini bozmadan "o zaman sana ne?" demiş.

Oksuruk Şurubu
Adamın biri cok kuvvetli oksuruyormuş, doktora gitmiş derdini anlatmış. Doktor da adama yanlışlıkla oksuruk ilacı yerine mushil ilacı vermiş ve demiş ki: - "Bir hafta boyunca yemeklerden sonra ic ve yanıma gel." Adam bir hafta sonra gelince doktor: - "Oksuruğun nasıl oldu?", deyince adam da: - "Cesaret edip de oksuremiyorum ki!"

Adamın Biri
Adamın biri bayan bevliye mutehassısına muayene icin gider.Bayan doktor hastaya derdini sorar. Hasta adam "VALLA DOKTOR HANIM YAPAMIYORUM "der. Doktor hanım hastayı muayene eder, tahliller yapar sonunda recetesini yazar ve hastayı bir ay sonra tekrar gelmek uzere gonderir. Bir ay sonra hasta adam tekrar kontrole gelince doktor hanım sorar "NE OLDU TEDAVİM İŞE YARADIMI ? ". Hasta "MAALESEF DOKTOR "der. Doktor "ALLAH ALLAH" der. Tekrar aynı muayene ve tahlilleri yapar hastaya receteyi duzenleyip bir ay sonra gelmek uzere gonderir. Bir ay sonra hasta tekrar gelir, sonuc aynı. Doktor aynı işlemleri tekrarlar fakat sonuc değişmez. Doktor en son kontrole gelişinde artık yaptığı tedaviden sonuc alamamanın kızgınlığıyla hastaya "GEC ODAYA SOYUN "der. Hasta soyunur, doktorda soyunur, bir guzel işi bitirirler. Doktor sinirlenir ve "HANİ ULAN YAPAMIYORDUN" der. Hasta sırıtarak "BULUNCA YAPIYORUM DOKTOR" der.