Selamlar 2 aylık evliyim yardımınıza cook ihtiyacım var. Bir turlu duzene oturtamadım ev işlerini

temizlik yapacağım zaman cok duşunuyorum neyi nasıl ne zaman yapsam, nereden başlasam, hangi gunler yapsam... ilk başlarda hicbir şey bilmemenin verdiği korkuyla başladım, coğu şeyi araştırarak soruşturarak oğrendikten sonra kendime plan program yapmaya calıştım. Ama olmuyoor ! Araya bir şeyler girince, dışarı cıkınca vs plan bozulunca kafam cok karışıyor. Bunları şimdi yapmazsam ne zaman yapacağım diyorum gunluk rutin işleri her zaman yaparken oyle alışacağım sonra kapıları, camları, buzdolabı ici, fırın davlumbazı falan unutacakmışım gibi geliyor korkuyorum. Planı bozup bozup yenisini yapıyorum. Misal banyoyu temizleyeceğim lavaboyu temizledim, klozete camaşır suyu doktum ustunude şimdi mi temizlesem yoksa başka bir gun mu ee şimdi temizlemesem başka gun ne zamann ? diğer gunler işim olmayacak mı sanki diyorum. Bir işi yaparken diğerini duşunuyorum sanki tek bir işe yoğunlaşırsam diğerlerini unutacağım gibi geliyor. Boyle boyle kafam karışıyor. Evlenmeden once pek ev işi yapmadım sadece yemek yapardım sevdiğim icin yeni yeni şeyler denerdim. Eşim cok secici bir insan kolay beğenmiyor her şeyi. İlk zamanlar bu yuzden cok kavga ettik sanırım hevesim kırıldı zaten kendimi alıştırmaya calışıyordum bide onun anlayışsızlığı beni daha da kotu yaptı bildiğim şeyide yapamamaya başladım. Ondan manevi olarak destek, motivasyon bekliyorum o tam tersi... Evlenmeden oncede sorunlar yaşamıştık benim kafamda biraz soru işareti vardı malesef neyse konum şimdi bu değil... Cok araştırdım, sordum ne nasıl yapılır diye, oğrendim aslında coğu şeyi fakat uygulama kısmına gelince elim ayağıma dolaşıyor yanlış yapma korkusu, yetiştirememe korkusu (birini yapsam, diğeri kalacak gibi), eşimin beğenmemesi korkusu, misafir korkusu... kendime guvenim sıfıra iniyor resmen. kafam o kadar dolu ve karışık ki. beş dakika otursam zamanımı boşa harcıyorum gibi geliyor kalkıp bir şeyler yapmam gerek gibi hissediyorum ama olmuyor iştee

( gunluk yapılacaklar haftalık yapılacaklar hepsi birbirine giriyor. Mesela bugun temizlik gunum ama yemek bittiği icin yemek yaptım sabahtandır uğraştım temizlik kaldı uzuluyorum. Ustelik eşim beğenir mi beğenmez mi diye duşune duşune yaptım kesin bir kusur buluyor. Yardımınıza ihtiyacım var kızlar ne olur akıl verin bana cok uzuluyorum boyle giderse hicbir şey yapamayacağım

siz nasıl yapıyorsunuz ? Umarım kendimi iyi ifade edebilmişimdir kafam cok dolu kusura bakmayın