Merhaba arkadaslar,
uzun zamandir cok sikintili bir donemdeyim ve burda sizden fikir almak icin yaziyorum. Ben iki senedir evliyim, cocugum yok. Dugun fasli aslinda sorunsuz gecti ama yinede arada sirada annemlerle kayinvalidemler arasinda tartismalar gecti. Annemlerinde 30 seneden fazla gorusdugu 4 aile var. Biz daima hep beraber buyuduk ve her onmeli anlarimizda o 4 ailelerde vardi. Benim dugun gunumde o 4 aildeden 3 kisi bana ve esime karsi haksizliklar yapti. Gelin cikarmadan sonra esimin tarafinda gelinin ailesinden para almasi adetmis. Para dedigimde en fazla 50 lira. Yani gelin ve sadiclar arabaya biner ve kornalara basilir. Para alindikdan sonrada araba gider. Oteki darafdada dugun salonuna girmeden kayinvalidemlerden para alinir, gelinin arabisindan insin diye. Neyse, ben gelin cikarmadan sonra arabada oturuyordum, o 4 aileden bir teyze geldi bize laf verdi. Adabinizla geldiniz adabinizla gidin diye. Dugunden sonradan da duydumki, o 4 aileden baska biride kardesimin yaninda kapinin arkasinda durmus (yani kapi acma mersiminde). Onun esi de kayinvalideme hadi yine iyisiniz ucuza girdiniz diye laf vermis. Dugunden oncede bana gelin bohcam geldi, herkesin onunde acildi. Bu 4 aileden baska biriside bana yeni alininan cuzdani gorunce, hani bu cuzdan niye bos diye laf verdi ortaya. Bunlarin hepsine bisey denmedi ama kayinvalidemler o arabada adabinizla geldiniz adabinizla gidin denen lafi duyunca, bana esimle beraber o 4 aileyle bundan sonra gorusmicemi dedi. Cunku hersey ust uste geldi. Onlarda kestirip atti. Ama simdide bir tarafda da kendi annemle babam var. Ne yapmaliyim? Benimle bir kac kere konusdular, kizim niye boyle yapiyorsun sen onlarin elinde buyudun diye. Ama esimlede iki sene boyunca her zaman tartistim, cok kavgalar ettim. Ne yapmaliyim ne olursunuz yardim edin? Her karsiladigim zaman kalbim bogazimda atiyor, merhaba bile demiyorum. Esimle ailem arasinda kaldim..