Şirketin insan kaynakları yoneticisi, iş başvurusuna gelen adaylara bir soru sormuş;
“Sorunun doğru cevabı yok, vereceğiniz cevap sizi tanımamızda etkili olacak. Karanlık, yağmurlu bir gece, yağmur yağıyor, fırtına var, gok gurluyor ve siz sabaha karşı iki sularında yalnız ve ıssız bir yolda araba kullanıyorsunuz. Araba iki kişilik. Biraz ilerde otobus durağında uc kişi bekliyor. Birincisi doktor, daha once hayatınızı kurtarmış. İkinci kişi, cok yaşlı ve hasta. Soğuktan olmek uzere. Ucuncusu, aşık olduğunuz ve bugune kadar soyleme fırsatı bulamadığınız kişi. Hava gittikce kotuleşiyor ve arabanızda sadece bir kişiye yer var. Boyle bir durumda ne yapardınız?”
Goruşmecilerden bazılarının cevapları tahmin edebileceğiniz gibi şoyle:
A. Hasta adamı en yakın hastaneye gotururdum.
B. Doktor daha once hayatımı kurtardığına gore onu alırdım.
C. Hasta adam tabi ki onemli ama, kendi geleceğim ve hayatım icin, aşık olduğum kişiyi alırdım.
Yine de cevap verenlerin yuzde 90 ı yaşlı adamı alacağını soylemiş. Ancak sadece bir kişi işe alınmış. Alınan kişinin cevabi şu;
“Arabadan inip anahtarı doktora veririm, doktor benim hayatımı kurtardığı gibi yaşlı adamı da hastaneye yetiştirip iyileştirebilir, boylece ben de hayatımın aşkıyla otobus durağında baş başa kalırım, uzerimdeki montu ve şemsiyemi ona verir, sonra da aşkımı ilan ederdim!”
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sohbet Muhabbet
- Geyik
- Şirkete Eleman Aranıyor !!! :D