Merhaba hanımlar,
Ben yıllar once ailemin cok istediği bir bolumu okurken başka bir şey olmak istediğim icin tekrar universite sınavına girdim ve o bolumu kazanıp okul değiştirdim. (ayrıntı veremiyorum bolum ismi vs yoksa direk tanınırım)
Ailem destek olmadı. Hep yapamazsın edemezsin dedi. Rest cektim gittim. Bolumu de 1.bitirdim. Bitirene kadar hep bakalım hele bi bitir de goreceğiz, ne yaptın ki daha bir şey belli değil vs diyorlardı. Bitirdim yuksek lisansa başladım sonra araştırma gorevlisi olarak atandım kendi okuluma (uni adı veremiyorum fakat oooo yapılan okullardan biridir). Akademik kariyerime devam ediyorum. Hala takdir etme vs yok.
Asıl yapmak istediğim iş akademisyenlik değil de kamuda alanımla ilgili başka bir işti. Gecen sene butun sınavlarda başarılı olup mulakatta (cok cok harika gecmesine rağmen torpilim olmadığı icin) elendim. Bu sene tekrar deniyorum yine son aşamaya kadar geldim. Yakında mulakat var. Bununla ilgili konuşuyordum annem ve babamla otururken, bu iş olunca elbise dolabıma biraz yatırım yapmam gerekecek dedim. Annem, ay gecen sene de oyle diyordun hic bir şey olmadı, dur bakalım olacak mı sanki dedi. Ben de destek olmuyorsun kostek de olma bari dedim. Sonra laf bizi beğenmiyorsun, arayıp sormazsın yılda 1 ararsına kadar geldi. Annemin klasik duygu somurusudur bu her tartışmada yapar.
Babam, bolum değiştirdin o kadar okudun bi baltaya sap olamadın dedi. Ona ayrı şok oldum. Yani daha hangi baltaya sap olayım kii

Bu arada millete kızım şoyle okudu, şurdan mezun şimdi şurada ar.gor falan diye hava atmaya bayılırlar. Ay o mu okudu biz mi, yıldık vallahi falan derler sağda solda. Sanki destek olmuşlar gibi...
Zaten okul değiştirdikten sonra mesafe koydum bu tavırlarından dolayı. Nişanlandıktan sonra nişanlımın ısrarıyla gelip gittik biraz yakınlaştık. Ama beni mahvediyorlar cidden. Hem dertleşmek hem de nasıl modumu duşurmelerine engel olurum diye sormak istedim.
Teşekkurler