Şımarık cocukları hic sevmezdim.Ama işte ummadık taş baş yarar hesabı benim oğlan da pek cımarık oldu

Cocukların şımarma nedenleri
Cocuğun kişiliğinin oluşumu, kendisine saygısının gelişmesi buyuk olcude ana-babasının kişilik yapısına bağlıdır. Ana-babasının davranışlarını kendine model alan cocuk istenen ve istenmeyen davranışların coğunu onlardan oğrenir.
Gunumuzde pek cok cocuk ailesi tarafından sevilmediği hissine kapılmaktadır. Hal bu ki hicbir anne ve baba yoktur ki cocuğunu sevmesin ama aileler tarafından cocuklarına ilkonce vermeleri gerekeni yani sevginin yanlış inanışlardan dolayı esirgendiği gorulmektedir.bu inanışın başında “cocuğun şımarık olması ”duşuncesi yatmaktadır.
Cocuklar uyurken opulur. Sevilir ama ne gereği var soylemenin denilir, hic hakketmemişken kızılır ,hatta ileri gidilip hicbir sucu yokken de dovulur vb. tutum ve davranışlar.Neden mi ilerde şımarmasın diye
Şımarıklık doğuştan gelen bir ozellik değildir hicbir bebek şımarık Olarak doğmaz annenin ve babanın ve diğer yetişkinlerin tutum ve davranışlarına gore şekillenir. Uzmanlar şımarık cocuk tipik hareketinin anne ve babanın yaşa uygun tutarlı sınırlar uygulayamamasının sonucunda ortaya cıktığını soyluyorlar.
Anne- ve babanın kararsız ve tutarsız davranımları cocukların eğitim ve gelişimlerini olumsuz yonde etkilemektedir. Bu kararsız ve tutarsız davranımlar anne ve babaların goruş ayrılığı olabileceği gibi olaylara verdikleri değişken davranışlarda da olabilmektedir.
Anne – babanın cocukların yanında birbirlerini eleştirmeleri, cocuklarının yaptıkları bir davranışa karşı verdikleri tepkilerde birinin olumsuz diğerinin olumlu yaklaşımı ile cocuğu kayırması, cok sıklıkla rastlanan ve cocuğu ic catışmalara, huzursuzluğa ve şımarık yapıya iten bir durumdur.Bu nedenle
Eşlerin cocuk yetiştirmeye farklı bakmamaları , bunun icin ortak davranış ve tutumlar oluşturmaları Eğer cocuk yetiştirmelerinde farklılıkları varsa bunu cocuğa yansıtmalarıdır. Bazen eşler cocuk yetiştirme metotlarında değişiklik yapma gereği hissederlerse bu değişikliği mutlaka eşi ile paylaşmalı.