bundan onceki actığım konuda tam anlatamadığım icin herkes gelin duşmanı olarak gormuştu oysa ki tek derdim babannemin vefatından 10 gun sonra kız tarafının ısrarlarıyla istemeye gitmemizdi. saygı beklemiştik biraz da olsa..
konu yine abim.. babam, kız tarafı.. cumartesi gunu nişanımız var abimin bizim adetlerimizde nişanda akrabalar takı takmıyormuş bunu da ben yeni oğrendim. nişan davetinde akrabalarımız takı olmayacağını biliyordu. bugun gelinimizin annesi arayıp anneme siz neden cocuğunuz icin ayda 200 lira biriktirmediniz, siz hic masraf yapmadınız diye anneme yuklenmiş. kendilerinin adetinde takı takılırmış. bu takı meselesi zaten beni şişirdi. işte sizin ailede taksın o kadar masraf yaptık bizim onu cıkarmamız lazım falan.. oysa aynı harcamalar bizde de yapıldı ve bunun sozunu kimse etmiyor saygısından. annem de iyice uzulmuş babama soylemiş evde yine huzursuzluk yine tartışma surekli milletin arasını yapmaya calışma. neden kimse anlayışlı değil ki? neden evlenirken aileler bu kadar karışıyor. abim de cıkmış ben intihar duşunuyorum bıktım artık. kafam yine kazan gibi. bu işler hep boyle mi oluyor hep boyleyse katlanalım diyip rahatlayacağım