Hanımlar hepinize iyi akşamlar hepimiz ulkece zor zamanlardan geciyoruz bolum bdv olsa tatsız konular konuşulsa da umarım herkes sağlıklı ve huzurludur

Derdime girecek olursak 5.senemdeyim, zihin engelliler oğretmeniyim devlet kurumunda ortaokulda calışıyorum, zehir gibi akıllı oğrenmeye istekli tatlı mı tatlı 9 oğrencim var ve biz iki oğretmen calışıyoruz sınıfta. İş arkadaşım partnerim ise 18 senedir oğretmenlik yapan bir kadın bu sene beraber calışmaya başladık o gecen sene de sınıftaymış ben bu sene okul değiştirip yanına geldim. Geldiğimde tecrubeli bir oğretmenle calışacağım diye cok mutlu olmuştum ama gel zaman git zaman onun hic calışmadığını gordum.
1 Donem boyunca şunlara sabrettim.
- Ders arasında sigara molasına cıkar 15 dakika gelmez.
-Yemek saati değildir cayını alır boreğini alır telefonunu alır yemek yer.
- Oğrencileri duzeylerine gore calıştırıyoruz ben 6 7 oğrenci calıştırırken o 2 oğrenciyi alır ve defterine 2 sayfa yazı yazar onlardan yazmasını bekler veya 1 sayfa okutur tamam bitti der ona bugunluk bu kadar yeter der. Ben o cocuktan o cocuğa yetişmeye calışırım.
- Ben sohbet etmek istemezken bana tum aile hayatını evini cocuklarını dertlerini anlatır ilgilendirmeyen konularla beni boğar.
Bunun farklı versiyonlarını duşunun, koşuşturan ve yetişemeyen bir ben sandalyesinde oturup telefonunda oyun oynayan 18 yıllık oğretmenim diye gecinen kocaman bir kadın. Ve dem vurduğu olay şu ''Ben evde cocugumla ders calışırken cok yoruluyorum zaten okul bana ilac gibi geliyor.''
İnanın sadece cocuk odaklı bakıyorum ve o yapmıyor ben de yapmayayım demedim bugune kadar ama boyle cok zor gelmeye başladı. Kendimi kullanılıyor hissediyorum. Bu zamana kadar karşıma alıp konuşmadım hep sustum buyuktur tecrubelidir dedim, iyi kadın dedim ki zaten oyle icten sevecen ama iş başka arkadaşlık başka. Para kazandığımız işi hakkıyla yapmamız gerek.
Siz olsanız nasıl bir yol cizerdiniz ne yapardınız ? Karşıma alıp sen calışmıyorsun ben 7 cocukla hep calıştım diyemem bana diyeceği şey şu ''Ee ben sana onlarla calış demedim ki sen kendin hepsiyle calışmayı sectin.'' İdareyle de konuşsam hic bişey olmaz kendisini cok calışkan hic durmayan biri olarak gosteriyor okulda.