Arkadaşlar herkese merhaba, iki gun once iPhone 7 Plus cihazımın on camı catladı ve her zaman gittiğim ve on cam değişimi yaptığım kişiye gittim telefonu bıraktım ve işim olduğu icin gittim başında duramadım. Cuma gunude cok yoğundu. Normalde 1 saatte yapacağı işi 4 saatte yeni yapmıştı, gittiğimde ekranı yeni takıyordu.
Ve takmayı bıraktı. Bir işim var gidip geleceğim dedi o gelene kadar yanında calışan birisi 2 aylık eleman telefonun ekranının soketlerini anakarta takmaya calıştı, izin vermedim 4-5 kere. Sonunda neyse usta geldi. Telefonun ekranını hızlı bir şekilde taktı (Cok da icime sinmedi yani takışı.) ve actığında dokunmatik duzgun basmıyordu; dedi on cam kalın geldi galiba, yeniden monte edeceğim. Ben de elime aldığımda fazla sorun yoktu, beni hafta sonu idare eder deyip parasını odemeden eve geldim cunku cuma akşamı yasak vardı ve gecikecektim. Pazartesi getir hallederiz dedi, eve geldim, 4-5 saat kullandım sorunsuz şekilde, sonra dokunmatik bayağı kokten gitti, calışmamaya başladı. Ben de telefonu kilitedim, sarja takıp uyudum, sabah kalktığımda yine aynı tepki yoktu ve servis yok uyarısıyla karşılaştım. Sabah 10.00'dan akşam 16.00'ya kadar hicbir tepki alamadım, sonra duzeldi, servis yok yazısı da gitti, Turkcell yazısı geldi ve dokunmatik de duzeldi ve iki bucuk saat kadar kullandım. Şimdi yine gitti, tepki yok ve servis yok yazısı var. Acaba usta değil de 2 aylık eleman takarken soket yuvasını falan mı zedeledi ya da usta hızlı davrandığı icin soketi tam takamadı dokunmatik ve şebeke ondan mı gidiyor? Bazen duzeliyor dokunmatik ve şebeke paralel gibi yani biri giderse diğeri de gidiyor. Cok sacma ve ilk defa karşılaştığım bir sorun. Daha once cihazım hic tamir gormedi. Ekran değişiminde de anakart tamir vs. gormedi, zaten ekranla anakartın alakası yok ve on cam değişimini cevremdeki insalara falan cok sıklıkla aynı yerde değiştirtiyorum. Acaba soket tam oturmadığı icin kısa devre yapabilir mi? Şu an yasaktan dolayı kapalı. Pazartesi sabah erkenden gotureceğim, halledecek. İnternette cok araştırdım, boyle bir sorunla karşılaşan gormedim. Hani baseband arızası falan gordum servis yok hatasından dolayı ama boyle bir sorun olsa bir sure sonra gelip gitmez yani ve telefonu telefoncuya goturmeden once ne dokunmatikte ne şebekede oyle bir sorun yoktu. Yardımlarınızı bekliyorum. Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın. Başka bir telefoncu abiyle goruştum; ekran soketini cap takmış olabilir dedi, ondan kısa devre olabilir dedi. Bana da oyle geliyor cunku arada geliyor hem şebeke hem dokunmatik gittiği zaman ikisi de gidiyor. Eğer yaşayan varsa ya da yardımcı olmak isteyen varsa cok sevinirim. İyi geceler.