Gecen seferki konu kitlendi bazı uylereimizin cahilliği munasebeti ile 2. konuyu acıyorum umarım yine cahil birkac uye cıkmaz..!!!

Bektaşi Cuma'da
Bektaşinin biri cuma gunu bir caminin onunden gecerken,hocanın verdiği vaazı,yoldan duyar. bektaşi hocanın verdiği vaaza kulak verir, ve Bektaşiye gore hocanın anlattıkları hep yalandır.
Bektaşi dayanaz ve camiye girer. bir koşeye oturur ve hocanın vaazını dinlemeye devam eder,bektaşi icinden ,ben bu yalana daha fazla dayanamam der ve, ayaga kalkarak..aniden Heey camat, bu hocanın anlattıkları hep yalan,sakın inanmayın der. bunun uzerine herkes doner bektaşiye bakar..hocada buna sert tepki gosterir ve
Heeey camati muslimin, aramaızda bir zındık var , şuna hattini bildirin der.
Bunun uzerine camiide bulunan cemaat, bektaşinin uzerine saldırır.
ve Bektaşi orada yediği dayakla kalır.
gel zaman git zaman , yine bir cuma gunu Bektaşi yine aynı camiinin onunden gecer.ve aynı hoca gene vaaz verir ve Bektaşi gene dayanamaz ve iceriye girer.
Bektaşiye gore hocanın anlattıkları gene hep yalandır.
Bu sefer bektaşinin aklına parlak bir fikir gelir..ve ayağa kalkar
Heeey camaat bu hoca varya bu hoca oyle bir ermiş hocaki bunun sacının bir telinden alan cennete gider vallahii der.
bunun uzerine cemaat hocanın uzerine hurra, yurur,
ve hoca orada don gomlek, birazda hırpalanmış şekilde kalır.

Bayramdan Bayrama
Bektaşiye sormuşlar :

-Rakı icer misin?

-Akşamdaaaan akşaaaama...

-Namaz kılar mısın?

-Bayramdan bayrama, bayramdan bayrama...

Sen ne işe yaradın
Bektaşi ile hacı osmanlı zamanında ramazanda icki icerken yakalanırlar. Kadı yaptıklarının cezasının ne olduğunu bilip bilmediklerini sorar bunlara. Hacı af diler şeytana uyduk kadı efendi der ve hacı ya idam cezası verir. Bektaşiye sıra gelir ve derki ben Kadı efendi ben gayri-muslumun bana oruc farz değil der. Kadı Bektaşiyi serbest bırakır.Bektaşi kadıya sorar kadı efendi ben de şeadet getirsem musluman olsam arkadaşımı da bağışlar mısın? Kadı efendi duşunur gavuru musluman yapmanın ona sağlayacağı sevabı hesap eder ve hacıyıda affeder. Kadının huzurundan ayrıldıktan sonra hoca şaşırararak bekaşiye sorar; Sen ne bicim adamsın be bir dinli oluyon bir dinsiz, sende iman yokmu bire munafık deyip azarlar. Bektaşimizde gavur oldum kendimi , musluman oldum seni kurtardım. Peki sen ne işe yaradın?

Dostlarının baskılarına dayanamayan Baba Erenler, camiye gitmiş, hocanın vaazini dinliyordu.Hoca, ickinin kotuluğunu anlatmak icin akliına ne geliyorsa soyluyordu. Bir ara soyle dedi:

-Bir eseğin onune, bir kova su ile bir kova sarap koysanız, hangisini icer? Elbette ki suyu icer. Pekii, eşek nicin sarabi icmez?

Bektasi dayanamayip seslendi:

-Neden olacak, eşşekliğinden...

ALLAH ŞİMDİ NE YAPIYOR?
Bir gun yolda yaya giden bir Bektaşi'nin onune bir atlı cıktı :
-Baba, dedi, bir muşkulum var. Beni aydınlatır mısın?
Bektaşi yanıt verdi :
-Elimden gelen bir şeyse, hay hay, oğlum.
-Şunu oğrenmek istiyorum : Şu anda Allah ne yapıyor?
Sualin munasebetsizliğine icerliyen derviş, hic belli etmemiş :
-Yanıt veririm ama, bir şartla, sen o attan in, ben bineyim.
-Neden?
-Boyle yuksek bir suale yuksekten yanıt vermek gerekir de ondan!
Adam attan inmiş, Bektaşi binmiş.
Adam:
-Hadi, demiş soyle bakalım. Allah şimdi ne yapıyor?
Bektaşi :
-Ne yapacak, demiş, atı senin gibi budalanın elinden alıp, benim gibi akıllıya veriyor, deyip atla uzaklaşmış

BİR GUN FAZLA TUTMUŞ
Adama sormuşlar :
-Kac gun oruc tuttun?
-Hastalığım nedeniyle, ancak bir gun tutabildim!
Aynı soruyu, orada bulunan Bektaşiye sorunca, hic istifini bozmadan yanıt vermiş :
-Bu arkadaş benden bir gun fazla tutmuş!

Unutmadan Emeğe Saygı!!! R3P leri unutmayalım terazide akrep yok !! :P