Merhaba hanımlar,
Dun akşam uzeri apartmanda bir gurultuler oldu, benim kulağım deliktir, sesler yukselmeden hemen fark ettim. Eşime bir bakalım dedim.
Bir kac saniye icinde bağrış cağrış sesleri arttı iyice, hemen kapıya koştuk.
Ust komşumuz eşinden ayrılmış genc bir kadın, bir de 5-6 yaşlarında kızı var. Daire babasınındı, adamcağız kanserden vefat etti bir kac ay icinde ve kadın yalnız yaşıyor.
Eski eşi gelmiş, bir defa daha gormuştum adamı, cocuk kucağında ağlarken ağzında kufurlerle aşağıya iniyordu, hemen camdan bakıp binip gittiği arabanın plakasını almıştım ne olur ne olmaz diye. Sorunlu bir tip olduğu belliydi.
Neyse dun apartman girişinde kavga ediyorlardı, kadın imdat yardım edin polisi arayın gibilerinden bağırmaya başladığı anda eşim yanlarına koştu, olayı goremiyorum, yanlarına gidemiyorum kalakaldım. Bir de eşim ne olduğunu anlayamadan ben yolladım onu aşağıya, ama sonra oyle pişman oldum ki

Polisi aradım guc bela. O esnada evde koştururken camdan gordum adam cıktı gitti.
Hamileyim, kasıklarımda dehşet bir ağrı oldu.. Benim oyle sakin bir hayatım var ki, boyle bir şeyde nasıl tepki vereceğimi ne yapacağımı şaşırdım.
Eşimin dediğine gore vurma olayı olmamış, karşılıklı itişip kakışma, adam kadını hırpalıyormuş. Onu gorunce ayrılmışlar kadın evine cıkmış hemen.
Sonra adam eşime sen kimsin muhabbeti yapmış bi. O an birbirlerine de girebilirlerdi. Ona bir şey olsa hesabını kim verecek? Oyle kotu şeylere tanık oluyoruz ki insan yardım ettiğine edeceğine pişman olabiliyor maalesef..
Neyse adam da cıkıp gitti. Polisler geldi 10-15 dk sonra, kadınla birlikte cıkıp gittiler.
Akşam 9 gibi polisler bizim kapıya geldi, kadın şikayetci olmuş darp icin, eşim de gorgu tanığı.
İfadesini aldılar, gorduklerini anlatmış, direkt vurma gormediğini soylemiş. Olayın oncesini bilmiyoruz tabi. Ama kadın şikayetci olduysa elinde darp raporu vardır değil mi?
Sonra gece 11 gibi yine polisler, apartmanda kamera olmadığına dair imza aldılar.
Off icim şişti! Ne hakkı var bu adamın bunca insanın huzurunu kacırmaya? Kim bu insanlar, bu ofke ne icin aklım almıyor. Diken ustundeyim şimdi, ya adam bizim kapımıza da gelirse naparız?
Hic değilse karşı komşum olayı anlatmak istiyorum, tetikte olmak lazım. Apartman kapısının şifresini değiştirelim diyorum. Başka ne gelir elden?
Bu kadıncağızla aydan aya aidat icin karşılaşmak dışında iletişimim de yok, yanına cıksam mı sizce, nasılsınız desem mi? Babası da oldu gitti, annesini arada goruyorum gelip gidiyor, hani oyle "arkasında dağ gibi annesi var" denebilecek bir kadın olmadığını sezdim bir kac sohbet sırasında.
İcim icimi yiyor, gece uyku tutmadı.
Sanırım yapılacak en iyi şey vicdanlı, merhametli erkek cocukları yetiştirmek..