Fıkra Sarışın ile Temel

Trafik polisi Temel sarisin bir bayan surucuyu durdurur ve ehliyetini sorar. Kadin cantasini kucagina alip aramaya baslar; ancak uzun sure gecmesine ragmen bir turlu aradigi seyi bulamaz.

Temel beklemekten bunalir ve sabirsiz bir ifadeyle kadina soylenir:
-"Hanimfendi, aradiginizi bulamadiginiz anlasiliyor. Uzerinde kendi resminizin oldugu seyi gostereceksiniz, acele edin lutfen."
Kadin bu uyari uzerine telaslanir ve kisa bir sure sonra "hah buldum" diye sevincle ciglik atip cantasindaki makyaj aynasini Temel'e uzatir.

Temel aynayi ciddiyetle inceler ve kadina donup kibar bir ifadeyle konusur:
-"Buyrun belgenizi hanimefendi. Ozur dilerim, polis oldugunuzu soyleseydiniz durdurmazdim..."

Fıkra Şaşıran Doktor

Adamın biri gece yatarken lenslerini cıkartıp baş ucundaki bardağa koyar ve uyur .
Gece cok susar ve baş ucundaki bardağa su koyarak icer.
Sabah olduğunda ise adam bir turlu tuvalete cıkamaz ve doktora gider.doktor adamı muayenehane alır ve adamın poposunu
inceler.
muayeneden sonra adam buyuk bir merak ile hastalığını sorar.
doktor ise buyuk bir şaşkınlık ile:
- bak oğlum tam 30 yıldır doktorum hepte gelen dotlere ben bakarım ilk defa bir dotun bana baktığını gordum....

● Fıkra● Duyma bozukluğu

Adam doktora gider :

-Doktor bey, galiba karimda isitme kaybi basladi. Ne yapabiliriz?

Doktor :

-Eve gittiginiz zaman, karinizin arkasinda, biraz uzakta durun. Normal bir sesle ona soru sorun. Eger sizi duymazsa biraz daha yaklasin ve sorunuzu tekrarlayin. Hangi mesafede duydugunu tesbit edelim, ona gore bir tedavi uygulariz.

Adam eve doner. Karisi mutfakta yemekle ugrasmaktadir. Adam mutfagin kapisinda durur ve normal bir sesle :

- Hayatim, ne yiyoruz bu aksam? diye sorar.

Karisi cevap vermez. Adam bir iki adim atar ve bir kez daha sorar :

- Hayatim, ne yiyoruz bu aksam?

Karisi yine cevap vermez. Adam kadinin dibine kadar gelir ve tekrarlar :

- Hayatim, ne yiyoruz bu aksam?

Karisi ofkeyle donerek cevap verir :

- Uctur kofte diyorum ya!

● Fıkra● Kokla bırak

Hasta dahiliye uzmanına gider doktor hastayı soyar ve sadece dinleme anletiyle dinleyerek
- Nefes al bırak nefes al bırak diyerek muayeneyi tamamlar.
Hasta parayı cıkarır doktora uzarır
- Kokla-bırak,kokla,bırak..

● Fıkra● Anca buldum

Doktor telefonda yakaladigi hastasina:

- Tahliller belli oldu, demis, sana bir kotu, bir daha kotu haberim var.

- Nedir kotu haber?

- Maalesef 1 gunluk omrunuz kaldi.

- Peki daha kotu haber nedir?

- Size 24 saattir ulasmaya calisiyorum, anca buldum...

● Fıkra● jinekolog

cok başarılı bir tıp oğrencisi okulunu bitirip jinekolog dr. olmuş fakat okuldan sonra kendine bir iş bulamamış iş bulamayacağını anladıktan sonra eniştesinin yanında boyacılık yapmaya karar vermiş.

ilk işinde eniştesi onu usta başıyla tanıştırıp işi oğretmesini tembihlemiş vede oradan ayrılmış akşam vakti enişte iş yerine geldiğinde usta başına dr. olan kayın biraderinin nasıl calıştığını sormuş.

Usta da ovguyle ben boyle boyacı ustası gormedim demiş adam şaşırarak neden demiş usta da buyuk bir hayranlıkla adama donup bir gunde iki oda bir salon ve holu tek başına boyadığını soylemiş adamda ne var bunda demiş

usta hemen atılmış kolaysa sende anahtar deliğinden butun bunları boyada gorelim demiş.

● Fıkra● Kadının Eli

Fransız erkeğine sormuşlar. "Kadının elini niye opersiniz?" diye.

Fransız cevaplamış: " Kadına saygı duyarım. Erkek ile bir butunu tamamlar."

Alman erkeğine sormuşlar. "Kadının elini niye opersiniz?"

Alman cevaplamış: "Kadın kutsaldır. Hayatın devamını sağlar, doğurur."

Turk erkeğine sormuşlar. "Kadının elini niye opersiniz?"

Turk erkeği cevaplamış: " Bir yerden başlamak lazım! "......
------------------------------------------------------------------------------------------------
Lutfen Teraziyi Teğet Gecmeyelim