Herkese merhaba,
Sizin hayat tecrubelerinizi dinlemeye geldim.
Sorunum şu ki;
Ben 27 yaşında 2 senedir calışan mesleği muhendis olan biriyim. 4.5 senelik bir ilişkim var. Başlarda cekilmez, alıngan, fazla kıskanc ve sakin kalamayan bir yapıya sahiptim. Tabi bunun yanında da iyi ozelliklerim yok değildi. Cok anac bir yapıya sahibim ve fazla ozveriliyim. Sevdiklerim hep kendimden once gelir.
Ben negatif yonlerimi zamanla torpuledim. Minimize ettim fakat bu sırada sevgilim tam tersi duruma donuştu. Agresif bir insana donuştu. Sebebi ise benim zamanında ona tutumlarımın olması..
Bu surecte sevgilimin okulunu bitirmesini bekledim. 7 senede bitirdi okulunu ve ben 4 yıllık ilişkim boyunca okulu uzatmasını sabırla bekledim. Bunun 2 senesinde bende okuyordum. Okul bir şekilde bitti ve yurt dışı imkanı doğdu. Dil eğitimi icin.. Buna da karışmadım 3 ay kalacağım dedi tamam dedim.
Bu arada ben hem ailemin yapısından dolayı hem de evlilik istegimden dolayı konusunu pek cok kez actım. Bir planımız olsun bende buna gore birikim yapayım diye. Okul bitsin, dil hallolsun iyi bir iş bulayım oyle lafini buldum. Oraya gittiğinde yine evlilik konusunu actım ve bana karışma var bi planım dedi donuşte duşunuyorum dedi.
Bu arada ailemle ciddi sorunlar yaşıyordum. Babamla en son ciddi bir tartışma yaşadık ve ben sevgilime eğer niyetin var ise lutfen donuşte bir adım atalım ya da ben başka şehirde iş bulacağım dedim. Bana sadece tamam bakarız dedi ve benim bu cok gucume gitti. Daha sonra bana sen o evden kurtulmak icin benimle evlenmek istiyorsun oncelikli sebebin bu dedi ve biz ciddi bir tartışma yaşadık.
O kadar kırıcı sozler soyledi ki hala icimden atamıyorum. Sebebi ise o bana karışma demiş ben neden yine bunun konusunu acmışım. Ben o an destek bulmak icin yazmıştım iyi şeyler duyabilmek icin.. Bana benim icin bu konu cok onemliydi heveslerim kırıldı dedi.
Ve biz evlilik konusunu tamamen kapattık. Bu olay 2 ay once oluyor.
Daha sonra bana geleceğim herşey cok guzel olacak diyorken yaşadığımız bir kac tartışma sonrasında buradaki sureyi uzatıyorum. Seninle planlarım olduğu icin gelmek istiyordum o planları istemiyorum artık o zaman neden 6 ay kalmayayım dedi. Bende zaten sureci biraz daha uzatmasını istemiştim eğitimi icin. Fakat o artık benimle plan yapmadığı icin uzattığını soyledi. Bu da benim cok gucume gitti. Bana psikolojisinin bozuk olduğundan bahsediyor. Tamam zamanında cok yordum ama cok değiştim de. 3 aydır yurtdışında fakat 1 kez bile kıskanclık yapmadım. Kendimi cok torpuledim. Ama şunu da goruyorum ki ben onun uzerine cok duşmuşum.
Sonra farkettim ki ben hep onu beklemişim ve hayatıma hic odaklanmamışım. Hep onun hayatını yoluna koymaya calışmışız. Hep birşeyleri duzeltmesini ve bir adım atmayı bekledim.
Şoyle duşunun okuyup mesleğinizi elinize almışsınız ve 2 senedir calışıyorsunuz fakat karşınızdaki kişi yaklaşık 5 senedir 1 gun bile calışmamış hala hayatını yoluna koymaya calışan biri. Bu cok yıpratıcı.
Seviyor muyum evet seviyorum. Ama benimle hayatı plÂnlamayan biri var karşımda. Amacını anlamıyorum. Anlıyorum psikolojisi gercekten iyi durumda değil.
Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
Biraz uzun oldu ama derdimi en kısa bu şekilde anlatabilirdim.
Fikirlerinize acığım. Okuduğunuz icin teşekkur ederim