İyi akşamlar arkadaşlar. Anneme cok kırıldım ve sinir oldum haksız mıyım diye sormak istiyorum sizlere.

33 haftalık hamileyim, annemlerden 10 saat uzakta bir şehirde yaşıyorum. Annem doğumu kendi olduğu şehirde yapmamı istiyor cunku iki kardeşim sınava hazırlanıyor memlekette ve doğumda ben cok kalamam cocukların sınavı var duzenleri bozuluyor diyor. Cok dediği de 1 hafta bile kalamazmış, birkac gun kalabilirim o yuzden sen gel burada doğur diyor. Kardeşlerimden biri universite sınavına diğeri lise sınavına hazırlanıyor ve annem yanıma gelirse dedemlerde kalacaklar ve iki ev arası 1 dk. Bilemiyorum ben mi bencil duşunuyorum ama 1 hafta bile kalamayacak bir durumda mı sizce sormak istedim.

Bana gelecek olursak, eşim burada kalmak zorunda ve ben memlekete gidersem benimle gelemez haliyle. Ustelik ucuş izni yuzunden en gec 35.hafta sonunda gitmem lazım ki nerden baksan 1 ay orada kalmak zorunda olurum. Doğumdan sonrası da var bi de duşunun. Eşimin işleri yuzunden doğuma bile hemen gelemeyebilir, babasının doğumda olmaması garip olmaz mı? Hem bilmiyorum ben mi duygusal bakıyorum ama eşimden ayrı olmak istemiyorum son haftalarda.

İlla annen gelmek zorunda mı tek başına idare et diyecek olanlara da şoyle soyleyeyim. Eşimin annesiyle problemliyiz biraz. Doğuma gelecek kendisi, torun diye şimdiden cıldırıyor zaten. O gelmeyecek olsa neyse ama kayınvalidem ile yalnız kalmak istemiyorum. Lohusa psikolojisi ile cekemem onu, başka birileri olsun istiyorum yanımda. E eşime annen gelmesin diyemiyorum cunku onun da torunu ayrıca sana yardımcı olsun tek yapamazsın diyecek biliyorum. Tum bunları, eşimin annesiyle yalnız kalmak istemediğimi annem biliyor ustelik, buna ne kadar onem verdiğimi de.

Şimdi kalkmış bana cocukların duzeni bozulur sınavları var 1 hafta kalamam gel sen burada doğur diye tutturuyor. Allah aşkına kolay mı eşimden ayrı olmak, hamile halimle yolculuk sonra ufacık bebekle geri donmek? Ben mi bencillik ediyorum?