Uyarı:her zamanki gibi cok uzun olmuş kusuruma bakmayın :/ okuyanlara ayrıca teşekkur ederimmm

Merhabalar kızlar,
Sevgili @senasaydn bir konu acmıştı onun uzerine duşunmeye başlamıştım. Ordan dolayı aklıma yerleşti. Ben 32 yaşındayım 3 cocuk annesiyim. Cocuklarım 10,5 , 6,5 ve 5 yaşındalar. Oğlum ve buyuk kızım okula gidiyor;kucuğu de seneye anaokuluna başlayacak inşallah. Universite eğitimimi yarıda bıraktım , teknik lise mezunu olduğum icin zaten mesleğim vardı. Erken evlendim ve anne oldum.Universiteyi bırakmam eşimle ilgili değil , başka bir hikaye ama şimdi sıkmayayım sizi. Eşimle meslektaşız ve işyerimiz var;eşim benden once kurmuştu zaten duzenini. Meslektaş da olunca beraber calışmaya başladık. 13 yıldır beraber calışıyoruz.Durumumuz orta yollu cok şukur istediğimiz gibi idare edebiliyoruz. Ama tabi 3 cocuk olduğu icin masraflarımız haliyle fazla oluyor.ctesileri de calışıyoruz eşim bazen Pazar da calışıyor. Kenarda birikmişimiz fazla yok ve bir gun calışmasak rızkımız kesiliyor. Eşim dışarı servislere cıkıyor işyerinde fazla bir yoğunluk olmuyor. Oluyor da gelirimizin buyuk kısmı dış servislerden geliyor. Kazancın buyuk kısmı eşimde yani. Aramızda para sorunu asla olmaz ama mesela eşim apandisitten dolayı acil ameliyata alınmıştı 2 gun sonra işe donmek zorunda kaldı,dinlenemedi bile. Boyle şeyler canımı sıkıyor. Calışma saatlerinin uzun olması da cabası.19:30 gibi yazın 20:30 gibi kapatıyoruz. Ben istiyorum ki bir yerden sabit gelirimiz olsun. Bu arada oğlum ustun zekalı bir cocuk , ona yetemeyeceğim duşuncesiyle hem de ders calışmayı sevmediği icin beraber ders calışırız duşuncesiyle universite sınavına hazırlandım. Kucuk kızım daha bebekti hem kucağımda salladım emzirdim hem de bir yandan da onu sallarken ders calıştım. Acıkoğretim yonetim bilişim sistemleri bolumunu kazandım , kazandım diyorum kontenjanlı bir bolumdu cunku. Ben de sistem destek uzmanıyım mesleğime paralel bir bolum sectim. Şu an 4. Sınıftayım. KPSS ’ye mi girsem diye duşunmeye başladım. Ama araştırınca kadroların az olduğunu puanların cok yuksek olduğunu (87-95 civarı) olduğunu oğrendim.Uğraşmaya değer mi bilmiyorum cunku devlette bilgisayar işletmeni (yani ozel sektordeki Bilgi işlem uzmanı ) olarak yada vkhi olarak atanabiliniyormuş.ama bilgisayar işletmeni olarak atanan biri de yine duz memur olarak calışabiliyormuş. Yanlış anlaşılmak istemem ama bu kadar emek vermişken duz memur olarak calışmak istemiyorum teknik işlere yatkınlığım cocukluktan beri var cunku. Bu durumlar beni biraz soğuttu acıkcası..

Diğer topikte yazan arkadaşa sağlıkla ilgili bolumler onerilmişti. Acaba Aof bittikten sonra onlisans sağlık bolumu yazsam okusam ondan sonra mı atanmayı denesem? Sağlıkla ilgili konuları da seviyorum , bolca makale okurum keyif alırım.tabi makale okumaya benzemez her işin olduğu gibi bunun da zorlukları vardır.Ama KPSS puanları daha duşuk , iş bulma şansı daha yuksek. Bir yandan da giderek gencleşmiyorum belki de bu secimi yapmak icin gec kaldım ama zaten anca cocuklarım buyumuş olur. Genc yaşta anne olduğum icin bunları duzenleme şansım olmadı maalesef ama zoru başarmayı severim derslerim de iyiydi. Okumayı araştırmayı seven bir insanım. Hem 2 yıllık sağlık bolumu okuyunca DGS ile hemşireliğe geciş de yapabiliyormuşum. Nedense kendimi sağlık teknikeri olarak duşunebiliyorum ama hemşireliği yapabilir miyim bilmiyorum. Yine de yukselme ihtimali olması guzel. Siz olsanız ne yapardınız fikirlerinizi merak ediyorum.

D Deve tabani KudrAlobar Loreth @turuncupijama @otur SIFIR @bulca sonanda @yenGEnC @Mune sizin de goruşlerinizi merak ediyorum. Sevgiler