Merhaba arkadaşlar yaklaşık 4 yıldır calışıyorum yaşadığım yere gore başlarda az şimdilerde ise ortalama bir gelirim var. Masrafsız biriyim sigara vs. kullanmıyorum cok makyaj yapmıyorum giyim, ayakkabı ve yılda bir kez yaptığım seyahat masrafım oluyor arada ev giderlerine harcıyorum kalan parayla da birikim yapmıştım ileride işsiz kalırsam kimseye muhtac olmayayım diye annem babamı ikna edip evi değiştirmeye karar verince tum kazancımı verdim sonra az bucuk yine birikim yaptım onu da annem kendi hesabında altına yatıracağını ileride bana vereceğini soylemişti annemdir dedim guvendim verdim şimdi ise oğrenim kredisi borcum geldi ama annem paramı vermiyor. Abini evlendireceğiz para lazım once onu halledelim ileride sıra sana gelecek diyor. Evi alırken de sonra sana birikim yapacağiz diyordu şimdi ise abin evlendikten sonra diyor ileride başka bir şey bulacak biliyorum abime aşırı duşkun beni ise nasıl olsa masrafsız calışıyor ayakları uzerinde duruyor birikim yapması gereksiz gibi goruyor. Yıllarımı heba edip gencliğimi verdiğim emeklerim heba oldu sorun sadece bu da değil ayrımcılık, en yakınına guvenememek, onca yılın emeğinden sonra borcla ortada kalmak... Tum bunlar canımı yakıyor.
Nasıl bir yol izlemeliyim sizce en azından birikimimin yarısını alabilmek icin?