merhaba, uzun zamndır bu forumda konuları okuyorum ama ilk kez uye oldum. Size danışmak istediğim bir konu var. 26 yaşındayım 5 senedir devam eden bir ilişkim var. ilişkimizin ilk 3 senesi universitedeydik. mezun olduktan sonra ayrı şehirlere donduk 2 yıldır erkek arkadaşımla uzaktan ilişki yurutuyoruz, bir-iki ayda bir anca goruşebiliyoruz. ikimiz de ozel sektorde calışıyoruz ve ikimiz de ailelerimizden ayrı şehirlerdeyiz. sonuc olarak ortada 4 farklı il var. Ben artık ciddi bir adım atmak istiyorum erkek arkadaşım evlenmek istiyor ama daha duzenimizi oturtamadığımızı o yuzden erken olduğunu soyluyor. henuz askerliğini yapmadı. Ben Manisada yaşıyorum o Ankarada.

Ben duzenimizi beraber kuralım istiyorum artık ama o bu konuda bir adım atmıyor henuz. tamam bekleyelim ama bana net bir zaman veremiyor. Etrafımdaki insanlar bana bunların onemli olmadığını, istedikten sonra her şeyin yapılacağını artık bir adım atma zamanımızın geldiğini soyluyor. Surekli evlenelim diye baskı yapmak istemiyorum ama istemsiz bir şekilde surekli bu konuyu acan taraf ben oluyorum. Surekli bu konu yuzunden geriliyoruz ve erkek arkadaşım konuyu kapatıyor. Butun ailesiyle tanıştım, annesi artık adını koyun diyip duruyor. Gercekten ne yapacağımı bilmiyorum. guzel giden bir ilişkimiz var. Sizce akışına mı bırakmalıyım henuz erken mi evlilik icin yoksa başka bir yol mu izlemeliyim? başka bir yol izlemem gerekiyorsa nasıl bir yol izlemeliyim?