iPhone 4S ve iPhone 5 zamanında iOS 8'i aldılar ama her ikisi de son surumlerinde oldukca yavaşlar. Bircok kişi kurtlanıp eski işletim sistemine donmeye calışmaktadır ama bunu yapamıyorlar. Eğer bir iPhone 4S veya bir 5'iniz varsa bu rehberi kullanarak telefonunuzu iOS 9 veya 10'dan iOS 8.4.1 işletim sistemine geri dondurebilirsiniz. Her ne kadar .ipsw imzaları kapalı olsa bile OTA imzaları hala acık ve bu sayede cihazı eski surume cekmek mumkun

Rehberimle Uyumlu Cihazlar : (iPhone 5C haricindeki A5, A5X, A6 veya A6X işlemcili butun cihazlar)

- iPhone 4S
- iPhone 5 (64 GB modelleri geciş yapamaz. Sadece 16 GB ve 32 GB'ları destekler)
- iPad 2
- iPad 3
- iPad 4
- iPad Mini 1
- iPod touch 5

UYARI ! :
- Onemli herhangi bir veriniz, fotoğraflarınız vs var ise iTunes'dan yedeklemeye başlayabilirsiniz. Bir format atılma işlemi gercekleşeceği icin butun oğelerinizi kaybedebilirsiniz.
- Eğer acıksa iPhone'umu Bul'u kapatmanız gerek yoksa işlem sonrası iCloud Etkinleştirme kilidi sorunuyla karşılaşabilirsiniz ve bunu kırmak oldukca zordur.

Gerekenler:
- Listelenen cihazlardan herhangi biri Jailbreak yuklu olması gerek.
- 3uTools Kurulu bir Windows bilgisayar : 3uTools | The best all-in-one tool for iOS users
- 3uTools'un yanında iTunes, yoksa surucusunu yuklemenizde fayda var : Windows icin iTunes'u indirme ve kullanma

Adım 1: 30-pin dock veya Lightning kablosuyla cihazınızı bilgisayara bağlayın ve yukarıda vereceğim linkten 3uTools'u kurabilir ve telefonumuzu jailbreaklemeye başlayabilirsiniz. Jailbreak oncesi Windows Defender'ı kapamanızda fayda var cunku virus zannedip izin vermeyebilir. İşlem bitince Defender'ı tekrar acın.

Adım 2: Jailbreak bitince hemen Cydia'yı acıp, arama cubuğuna Filza File Manager yazın ve cıkan programı Cydia uzerinden kurun. Kurduktan sonra Cydia'dan cıkın.

Adım 3: Filza'yı acınca capraz oktan en geriye gidin ve şu klasorlerden diğerlerine gecin. Info.plist dosyasına ulaşmanız gerek.
(System > Library > CoreServices > Info.plist (dosyanın kendisi)

Adım 4: Info.plist'i bulup uzerine tıklayın. Root'un yanındaki (i) butonundan dosyanın icine sızın.

- ProductBuildVersion'ı "10A403" olarak değiştirin ve geri gidin ama henuz cıkmayın.
- ProductVersion'ı ise "6.0" olarak değiştirin ve geri gelip ayarları kaydedin. Telefonu duğmesine basılı tutarak kapatın ve yeniden acın. Bir cubuk cıkması gerek.

Adım 5: Ayarlardan yazılım guncelleme bolumune gelin ve cıkacak 8.4.1 guncellemesini bekleyin. İndirin ve guncellemeye başlasın

Son adım: Guncelleme bitince masaustu gelse bile siyah bir wallpaper olacaktır. Bunun icin telefonu ayarlardan gelip sıfırlamanız gerek cunku buglar mevcut.