•İşlemci
İkinci nesil 64-bit processor A8 cipsetle hızlı geciş. İyi grafikli oyunlar veya diğer app ler olsun, iPhone'un bu app arası gecişlerinde yavaşlama olasılığı sıfıra yakındır. İnternette de bulabilirsin bunları compare eden videolarda youtube instagram facebook olsun farklar vardır. Apple diyor ki "OKİZ" gibi kullansanız da bu aygıt yanmaz. Arkadaşımda da var biliyorum. Nexus 4 2012'de cıkarıldığında 1.5GHz quad core işlemci Snapdragon 8064 cipsetiyle cıktı. Bugunlerdeki Android akıllı telefonları bile en son model cipsetleriyle bile cok ısınıyor. Telefonlarda (internet bağlantılarıyla alakası olmayan) appler arası lagları ve donmaları saymıyorum.
•Kamera
Nexus 4'un kamerası iPhone 6'da olduğu gibi 8 megapiksel. Ama fotoğraflama kalitesi ve sensoru iPhone 6'da acık ara onde. Bir de araştırırsanız Focus Pixel teknolojisini. Slow motion, Time Lapse, daha iyi - daha hızlı focus yapma ozelliklerini barındırıyor.
•Wireless
iPhone 6 daha hızlı LTE bağlantısı ve desteklemesi var. Bu WiFi icin de gecerli birşey. Diğer akıllı telefonlardan 3 kat daha fazla hızlı.
•Uygulamalar
Apple, store unda bulunan dosyaları viruslu ise size asla gostermez bu sayede doğal olarak da erişemezsiniz. Androide bakarsak yarısından coğu gereksiz uygulamalar veya ozel bilgilerinizi saklayan veya da viruslu.
•Design yonu bakımından
İlk iPhone satışa cıkarıldığından beri hepsinin bir kavraması yani o telefona ozel başka telefonda olmayan bir hissi vardır. Yalnız Nexus 4 boyle değil. Diğer Android cihazların copy paste şekli gibi. Panasonic Eluga U telefonuna bakarsanız biraz benzerliği gorebilirsiniz. Cok az daha buyuk, biraz daha ince ve koşeleri kıvrımlı.
•Fingerprint ozelliği
Bu da başka bir Apple'ın sahip olup Nexus'un olmadığı şey. Bu sadece gosteri amaclı değildi. Yani parmağını koy da sonra acılsın telefon ee? Şu an bu ozellikle App Store servisinde satın alma işlemlerinizi de yapabiliyorsunuz. Koşeye atılacak bir şey değil.
•Muşteri desteği
Apple'ın elinde bulunan en (tabiri caizdir) testisli servis. Tum networkleri buna gore planlanmş. Sorun tamirin otesinde, değiştirme de yapabiliyorsunuz. Turkiye'de sacma sapan işler de olabiliyor tabi. Forumlarda goruyoruz.. Aldığı bayiye telefonu geri veriyormuş ve geri aldığı telefon daha da sorunluymuş felan.. Başıma daha once telefonu swaplayıp da daha kotusunu edindiğim bir olay gelmedi ama doğru mudur da bilmem belki aklınızda yer etmiştir "la apple desteği b*k gibi" diye ondan diyorum. Asıl yerinde boyle olaylar olmaz bu olayın olduğunu da sanmıyorum.
Bu yazıları bir Apple fanı yazmış sanmayın. Doğruları yazmış da sanmayın. Yanlış da sanmayın. Acın yazdığımı bakın internetinizden. Doğru mu yanlış mı gorun. Benim bildiğim cok fazla iOS'dan Android'e gecen yok. Tam tersi, Android kullanıp da iOS'a gecen cok fazla var (global anlamda)