BİR GUN ANNE / BABA OLUNCA NELER YAPACAKSIN?
-Bir şey yapmayacağım. Baba bir şey yapmaz ki, anne yapar her şeyi. (Arda, 8 yaşında)
-Bende kızıma odanı topla diye bağıracağım ama toplamazsa kendisi bilir, belki zor geliyor olabilir cunku ( aybuke, 6 yaşında)
-Orasını soyleyemem ( yaprak, 7 yaşnda)

BIR EVLİLİĞİ, SONSUZA KADAR SURDURMEK İCİN NE GEREKİR?
-Karının poposu kamyon gibi olsa da, ona cok guzelsin demek gerekir ( Hasan, 10 yaşında )
Dunyanın sonuna kadar mı? Cok uzun olmaz mı? (ışıl, 6 yaşında)
Bol bol cocuk yapmak gerekebilir cunku cocuk olunca zamanın nasıl gectiğini anlamazsın
( peri, 7 yaşında)

KURESEL ISINMA NE DEMEK? Bilmiyorum ama insanlar gene cok kotu bir şey yapmışlar demek. ( fıratcan, 7 yaşında)
Buzlar eriyecek demek ama bizim dipfrizli buzdolabımız olduğu icin yine de buzumuz olabilir(gorkem, 6 yaşında)
Ya cok soğuk olsun yada cok sıcak olsun. Bence sıcak olsun denize girip serinleyebiliriz. O yuzden kuresel ısınmadan zarar gelmez. ( Rasim, 6 yaşında)
Turkiye’nin imzalaması gereken bir şey var. İmzalamadığı icin Avrupa birliğine almayacaklar. Almazlarsa almasınlar. (guneş, 9 yaşında)

EKONOMİK SORUN NE DEMEKTİR?
-Komik komik sorunlar işte, kafaya takmaya gerek yok ki. (doğa, 8 yaşında)
-Başbakanımız guzel bir başbakanlık yapamıyor demek ( kumru, 8 yaşında)
-Para hicbir şeye yetmezse boyle olur ( ayşecan, 6 yaşında)
-Bazı sorunlar var, onları ne yapsan halledemezsin. Dayımların ekonomik sorunu var,boşanacaklar galiba. Ama yengem cok musrif bir insan olduğu icin hak ediyor (alize, 8 yaşında)

BIR KIZLA BIR ERKEK CIKTIKLARI ZAMAN NELER YAPARLAR?
-Biriyle cıkmak cok eğlenceli..Aslında yeterince sabırla dinleyebilirseniz, erkekler bazen guzel konuşuyorlar. ( Gamze, 8 yaşında. )
-Hep konuşurlar. Acıkırlarsa yemek yiyebilirler. Ama bence opuşseler guzel olur. ( neva, 8 yaşında)
-Butun paraları erkek oder. Kızı eve bırakır. Sonra internette konuşmaya devam ederler (ozgun, 9 yaşında)
-İlk randevuda birbirlerine yalan soylerler. Ama bu yalanlar ikinci kez buluşmak isteyecek kadar ilginc olmalı ( Metin, 10 yaşında)

TELEVİZYON İZLEMEK FAYDALI MIDIR?
-Ben cok faydasını goruyorum. Babamın bile bilmediği yeni kelimeler oğreniyorum. Bazılarını oğrenmesem daha iyiymiş ama ben oyle duşunmuyorum, lazım olabilir ileride. (mert, 7 yaşında)
-Hicbir şey uyumak kadar faydalı olamaz. (ali, 6 yaşında)
-Faydalıdır cok kariyer yapabilirsin (Umay, 8 yaşında)
-Faydalıdır ama sadece bakarsan bir faydasını goremezsin. ( aleyna, 7 yaşında)

KİMİNLE EVLENECEGİNİZE NASIL KARAR VERİRSİN?
-Buna biz karar veremeyiz, Allah bunları onceden ayarlamıştır. Biz de kime takılacaksak, bir gun yolda yururken karşımıza cıkar. (Zeynep, 10 yaşında.)
-Once boyuna posuna bakarım,yakışıklıysa evlenirim yakışıklı değilse duşunurum ( ayşecan, 6 yaşında)
- once tatile cıkarım. Eğlenceli bulmazsam evleneceğimi sanmıyorum. ( barış, 9 yaşında)
-cok duşunursem karar veremem,hemen karar veririm (Buşra,8 yaşında)
-dekolte giymeme kızıyor mu diye bakarım (sezgi, 8 yaşında)
-Bu kız guzel cocuk doğurabilir mi diye bakıyorum. Bizim sınıftaki Birgul cok guzel bir kız olduğu icin guzel cocuk doğurabilir. Herkes onunla evlenmek ister. ( ozgun, 9 yaşında)
-hic boyle bir karar vereceğimi sanmıyorum. Zaten babam beni kimselere veremez. (nesil, 7 yaşında)

ANNENİ NEDEN SEVİYORSUN?
-Hayır hic bile. (omer, 9 yaşında)
-Benim annem hic dayakcı bir kadın değildir (izlem, 7 yaşında)
-Cunku beni seveni ben de severim. ( cihan, 8 yaşında)
-Babam bazen uyumaya cağırıyor annem de işim var diye gitmeyebiliyor. Boyle kararlı olunca cok seviyorum (boran, 9 yaşında)

++ daha once verildiyse k.bakmayın