Uy sevgili uşağum Dursun
Allah'ın selamı ustine olsin...
Mektubu cok yavaş yazayrum, cunkim bilirum, cabuk okuyamazsun ! Benden yana sual edersen, Allahuma pin şukur iyiyum, yeni pir iş puldum. Emrimde yuze yakın adam var, hepsi de sessuz sedasuz, kendi hallerinde. Ne iş pulduğumu soraysan soyleyeceğum patlama, mezarluk pekcisi oldum. Bacin Emine bir uşak doğuracak, daha erkek midur, kiz midur, pelli değul. Hacan o yuzden sağa dayi mi oldin, teyze mi oldin soyleyemeyrum. Temel emicen de tukan actı, o da otuza aldigini yirmipeşe verir, surumden kazaniyormuş oyle dedi. Bizim koye findukcularin Temel'i muhtar sectuk, akillu usak da! Gecen gun hepimizi zelzeleye karşi aşi etturdu. Temel akilludur, hem de durusttur.. Gecenlerde bir taksinin şoforu koye varmış, muhtari arayu, meğer yolda pir tavuk ezmuş sahibini soraymuş. Muhtar Temel tavuğa pakmış, ha pu bizden değildur, pizum koyde yassu tavuk yoktur, demiş. Senin kucuğun Memet cok akilli bir uşak cıktı. Gecen gun tepeye varmiş, elinde bir ip sallayup duriy. Anan, “Uy uşağum ne edeysun orada ?” demiş. O da hava turumuna bakayrum demiş. Cektum oni akşam karşuma, anlat pakayum şu hava turumu işinu dedim. Anlatti, meğer ip sallanunca havanin ruzgarli olduğuni, ip islaninca da yağmur yağdiğuni anlaymiş. Cok akilli uşak vesselam. Sen o yaşta boyle akilli degildun!
Yaa işte boyle usağum.. Memlecetten sağa pol pol havadis.. Yeni havadis olursa yine yazarum..
Baki Hudaya emanet ol.
Baban
Not: Mektupa para koyacaktum, ama gec aklima celdi, zarfi kapatmişum
Bir gun doktorlar, tımarhanede yaptıkları araştırmada en akıllı deliyi sececeklermiş. Bir gun delilerden biri bahcede bulunan havuza duşmuş ve boğulmak uzereymiş. Delilerden biri havuza duşen arkadaşını kurtarmaya calışmış. Bunu goren doktorlar arkadaşını kurtaran deliyi yanlarına cağırmışlar ve "seni en akıllı seciyoruz" demişler. Doktorlardan biri: "Peki kurtardığın arkadaşını cağır da sana teşekkur etsin" demiş. Deli: "Gelemez ki!" Doktor: "Neden gelemezmiş?" Deli: "Cunku kuruması icin onu astım!"
Tayyip ile Bush ilk bulusmalarinda birbirlerine hava
atarlar. Bush Tayyip'e "bizde oyle bir teknoloji var
ki, oluyu diriltiriz" der. Tayyip
altta kalmaz ve o da "bizdeki teknoloji cok farkli, bu
sayede partimizim butun elemanlari 100 metreyi 3
saniyede kosmayi beceriyor" der.
Turkiye' ye dondugunde Tayyip' i bir dusunce alir.
Danismanlarini cagirir ve attigi palavrayi anlatir.
"Haftaya Bush geliyor, yalanimiz
ortaya cikarsa ne yapariz?" diye sorar.
Danismanlardan biri hemen cevap verir: "Onlara oluyu
nasil dirilttigini sordunuz mu?" "Hayir sormadik." "O
halde hic korkmayin
baskanim, alin Bush'u anitkabire goturun. Ataturk' u
diriltmesini isteyin.
Diriltmezse o rezil olur.
Yok eger diriltirse, siz zaten 100 metreyi 3
saniyede kosarsiniz."
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman