Merhaba arkadaslar,
Yine eşekten duşmuş gibi bir hal icindeyim Lutfen yorumlarınızı esirgemeyin, şimdiden herkese tesekkurler

Iki insan duşunun ki ortak dil neredeyse yok. Kultur tamamen farklı, ten rengi bile farklı (Yanlış anlaşılmasın, ben onun zenci olmasına bile aşık oldum).

Neyse arkadaşlar bu hikayenin esas kızı benim Yaklaşık 6 aydır gunaşırı goruştuğum arkadaşımla birbirimize aşık olduk ve duygularımızı acıkladık. Benim yarim yamalak İngilizcem, onun iyi İngilizcesi ve yarim yamalak Turkcesi ile nasıl başardık bilmiyorum. Ama nasıl olacak?

Biraz karışık olduğu icin bastan alıyorum. Kendisi ulkesinde tıp fak mezunu. Ama gelişmemiş bi ulke olduğu icin her doktor herşeyi yapıyor. Yani ameliyata da giriyor, sunnet de yapıyor gibi duşunun. Uzmanlık yok.

Erkek arkadaşım Turkiye'de uzmanlık hakkı kazandı. Hacettepe veya Cerrahpaşadan birine yerleştirilecek. Bolumu filan gecen hafta belli oldu. Yani bu durumda neredeyse 10 yıl filan burada kalacak. Zorunlu hizmeti filan var okul bitince.

Şimdi gelelim asıl soruna,
Olur da evlenirsek benimle ulkeme gelir misin diyor. Ulkesini cok seviyor ve oraya sağlıkla ilgili profesyonel hizmet goturmek istiyor. Ek olarak babası kendi ulkesinde diplomat. Annesi bi yardim derneginde baskan. Yani her turlu biz geri donmek zorundayız.

Pozitif detaylar;
- Ne Arap ne de Turk kulturunde biri degil. Biraz Italyan kulturune yakın (Ulkesi eski bir Italyan somurusu).
- Kadınlara cok değer veren, emanet ve şukur sebebi olarak goren bi bakış acısı var. Ozgurluklere son derece saygılı.
- Cok eğlenceli ve iyi niyetli. Mantıklı, akıllı, merhametli, yardımsever.
- Her hareketi, yorumu, bakışı, konuşması aklınıza ne gelirse her gun daha cok hayran kalıyorum. İzlerken mutluluktan duygulandigim oluyor. Turkcem bile bozuldu, onun bozuk telafuzu o kadar tatlı ki bazen kendimi oyle konuşurken buluyorum.

Negatif detaylar;
- Ulkesi cok guzel ama yerleşme fikri imkansız benim icin.
- Ulkenin ana dilini bilmiyorum, zaten Arap alfabesi kullanıyorlar. Oğrenmem de zor. Ve ailesi o dili kullanıyor. Erkek arkadaşım 3 dil biliyor onda sorun yok ama ben ailesiyle iletişim kuramayacağım. Kv mağdurları icin iyi bile olabilir
- Erkek arkadaşımın ekonomik gelir seviyesi cok şukur iyi. Doktor da az olduğu icin doktor maaşları cok cok yuksek, ama ulke cok fakir ve birsuru bulaşıcı hastalık var. Aclıktan olen insanların olduğu ulkelerden yani. Nasıl dayanır psikoljim
- Ailem, işim, kariyerim vs değinmiyorum bile siz anladiniz.

Acaba 10 yıl kaldıktan sonra duzenini bozmak istemeyip burada kalır mı, kalmaya ikna edebilir miyim? Ya edemezsem? Gun gectikce duygularim buyudugu icin gelecek kaygisina duştum.

Bana dert olan kısmı da tam burası. Uzerimde oyle bir etkisi var ki ya hemen kesip atmalıyım hayatımdan, yada ...

10 yıl sonra kendimi Afrika'da bulmaktan korkuyorum.

Not: Cok aşığım, musluman, evet zenci
Dun ulkesine gitti, ben havaalanında salya sumuk ağladım. 1 ay sonra gelecek ama goz yaşlarımdan arac kullanamadım o derece.
(İş yerindeyim, gec yazarsam affola)

Edit: Arkadaşlar 10 yıl konusunda haklısınız, hayat bu herşey olabilir. Ama o kadar masum ve durust ki en başta duşuncemi bilsin istiyorum. Şimdilik zaman istedim, birlikte ulkesine gideceğiz . Sonra kararımı soyleyeceğim kendisine. En baştan konuşmak mantıklı geliyor.