Bugun kayınvalideme iftara gittik hemde bugun davet edilip neyse...Baktım koca koca tencereleri sarmış sarmalamış dedim ooo...helal olsun beni utandıracak...Oturduk sofraya 5-6 tane kornişon turşuyu doğmamış iki kucuk tabağa bolmuş,iki tabak salata bir domates ve bir salatalıktan oluşan ustunde toplam on zeytin kucuk kasetlerle cacık...Corbayı ictik,yemekler tek tek geliyor...Corbadan sonra dolma koca tencerenin dibinde ceviz buyukluğunde dolmalar iki şer tane aldık ki diğer yemeklerde yer kalsın ve dolmadan sonra uc yemek kaşığı kadar zeytinyağlı fasulye ve yemek bitti eşimle yuzyuze baktık annesi diyor ki dolmadan yemediniz

Daha once eşimin ailesinden iftar yapmış insanım o zaman ki sofrayla bunun alakası yoktu eşime ve bana ozel yemekler vardı ceşit ceşit ama o zaman nişanlıyız neydi bu şimdi goz boyamak mıydı kendimi gectim eşim bile ac gitse ac donuyor artık annelik bu değil...Bunu boyle yapan insan kızının cocuğu icin bahcesinde tavuk bakıyor organik yumurta yesin diye evinin her tarafını damadının kızının torununun fotoğrafı dolu kendimi gectim eşim ne yaptı bu apacık ayrımdır.
Benim menumde kofteli ayran corbası,sebzeli bulgur pilavı,etli sarma,su boreği,etli bamya,tavuk kızartması ,mevsim salata,kozbiberli patlıcanlı salata,meyve ve cayın yanına tatlı olarak magnolia birde cerez