Hayirli ramazanlar..
Size danışmak istediğim bir sey var.
Ben iki yıllık evliyim. Lisans mezunuyum şu an bir takım durumlar dolayisiyla calışmıyorum ama Allah nasip ederse en kısa surede calışmaya başlayacağım. Ayrıntılar ile bogmayayim ama netice itibariyle bir yıl sonra calışmaya başlayacağım inşallah.
Eşimle her şeyi sıfırdan yapıp evlendik biz. Evlendikten sonra borclarimizi yeni yeni bitirdik ve uzerine 30 bin lira kadar da bir birikim yapabildik. Su an kirada oturuyoruz, durumumuz standart diyebilirim. Ne aman aman cok iyi ne de kotu cok şukur.
Eşimin babası 60 yaşlarında ve bu yaşına kadar pek bir birikim yapamamış. Su an sanayide calışıyor yaşına rağmen.Ve evi olmasını cok istiyor. 100 bin lira kadar bir birikim yaptı kendisi. Ama yeterli değil haliyle. Kredi cekmeyi duşunuyor ustune. Bizim buralar kısmen kucuk şehir olduğu icin 150-160 bin liraya cok rahat bir ev alabilir.
Neyse buraya kadar her şey tamam eşim uc kardeş. İki de kız kardeşi var, evliler. Kardeşlerinin maddi bağımsızlıklari yok, calışmıyorlar. Bizden kat kat yuksek durumda olmalarına rağmen eşleri boyle bir yardıma girismeyecegi icin babalarına yardım etmeleri gibi bir durum yok. Eşim ise babasına yardım etmek istiyor. Acıkcası babasının da eşimden bir beklentisi olduğunu soyleyebilirim.
Eşim elimizdeki bu 30 bin lirayı babasına vermek istiyor. Bunu evlat olmanın bir gereği olarak goruyor. Acıkcası yaptığımız birikime dair benim de planlarım vardı ileri vadede ama şu an her şey sifirlanacak gibi duruyor. Maddi imkanlarımız gercekten cok iyi olsaydi bu para gozume hic gelmezdi ama şu an biz de kiradayiz, biz de hayat kurmaya calışıyoruz ve biraz ikilemdeyim.
Siz olsanız ne duşunursunuz? Nasıl hareket eder nasıl tepki verirsiniz. Duşuncelerinizi gercekten onemsiyorum. Cok teşekkur ederim