eşim dun bana bayramda napıcaz dedi, evde oturucaz napıcaz dedim. daha yasak ilan edilmemişti. sonra akşamına yasak ilan edildi. ben soyleniyordum işte "halk şuursuz olunca devlet mecburen yasak koyuyor tabi koymasa millet hicbişey yokmuş gibi bayramlaşmaya gitmeyi duşunur" dedim. bana verdiği cevap "ben hala duşunuyorum" neymiş kacak yollardan gidermişiz koyune. ben kesinlikle gitmeyeceğimi soyledim kendisi giderse de 2 hafta eve almayacağımı soyledim.
ya sanki ana baba bi tek kendisinde var. ben de ozluyorum annemi babamı ben bu kadar gitme gelme lafı etmiyorum. insan nasıl bu kadar duşuncesiz olabilir? bizi koruyacağı yerde ben gitmek istesem bile hayır diyeceği yerde yaptığına bakın.
bunu teklif etmesi, ben tamam dersem gidecek olması bile beni uzuyor hic mi duşunmuyor bizi?
benim bronşitim var ustelik risk grubundayım, az bi soğuk alsam ciğerlerimin hırıltısını kulaklarımla duyuyorum nefesim daralıyor.
eşimin ailesi zaten umursamaz, yasak gunlerde bile kac kez şehre gidip geldiler. nasıl o ortama girmeyi duşunebilir? nasıl gidip orda elli kişiyle goruşup aynı sofraya oturmayı duşunebilir? daha da kotusu ben gidelim desem beni de cocuğumuzu da goturmeyi nasıl duşunur aklım almıyor.
bi de tutmuş diyorki "e ben calışıyorum işyerinde kac insanla goruşuyorum zaten risk altındayız"
e oldu o zaman madem sen işe gitmek zorundasın madem zaten risk altındayız hadi hepten salalım ben dışarı cıkıp insanlarla goruşeyim markete gideyim maske takmayım oraya buraya dokunup elimi yıkamayım zaten sen işe gidiyorsun risk altındayız ne gerek var benim bu kadar kendimi kapatmama dimi...
ben korkumdan sitenin bahcesine inemiyorum bi iki kere bahceye indim baktım başkaları da iniyor hele birisi yere maskesini atmış tuylerim urperdi bi daha bahceye bile inemedim adamın bana dediğine bakın... yazarken bile nefesim daralıyor bunalıyorum.
en son artık dedim ki "kendi kocamı ihbar ettireceksin bana"
boyle bizim sağlığımızı hice sayması umursamaması ne kadar zoruma gidiyor. sanki virus de diyecekti ki "ama bu bayram dokunmayım bu seferlik gidip gelsinler"