Cocukluğumdan beri annemin ablama olan aşırı ilgisi ve benim onu kıskanmam ayrımcılık yapıldığı gerekcesiyle ciddi kavgalarımız oldu. Ya başka konularda kavga ederken kıyaslanarak ben hep yerildim. Annem ona her zaman olması gerekenden fazla fedakarlık yaptı. Ben hastayken kendim hastaneye giderken o benden buyuk olmasına rağmen o beceremez diyerek hep doktorlara hastanelere taşındı. Araba ile o heryere bırakılırlen ben otobus durağına kadar bile bırakılmadım, acıkca ifade etmeme rağmen.
Her neyse...geoenlerde bir başka konuda bahsettim annem ile ablamın arası baya kotuymuş hala konuşmuyorlar, ikisi de aynı olayları başka bakış acılarıyla anlatıyorlar ben her ikisini de tanıdığım icin olayın doğrusunu bilebiliyorum.
Annem ablamın ona yaptığı fedakarlıklar neticesinde bir guler yuzunu, bir teşekkuru beklerken ablam ona surekli hakaret etmiş. Annem de ofkeli bir kadın cevabını vermiş ve kopmuş evin icindeki ilişki.
Tabi annem bana şikayetleniyor ve yıllardır icimde tuttuğum şeyleri anlattım. Ben size yapmayın dedim kıskandığım icin olduğunu duşundunuz beni gormeden cok daha fazla ilgi gosterdiniz. Şimdi karşılığını bekliyorsun ama bu hayatta cocukları arasında ayrımcılık yapan hic bir anne baba el ustunde tuttuğu evladından gun yuzu gormez hic mi etrafta gormediniz. Ne zaman otelenen bir cocuk varsa yine o sahip cıkar. Bir şey bekleme ablamdan kendi ellerinle yaptın, o tavır yapıp bağırıp cağırdıkca sen kendin ellerinle duzelttin yine aynısını bekliyor. Ben hatalarını onun yuzune soyledim senin de soyluyorum benim daha fazla yapacağım bir şey yok dedim telefonu kapattım.
Tabi başka olaylardan ornek verdim cocukken beni acıtan şeyleri anlattım ben cabaladıkca değersiz, o ise cabalamadıkca değerli olduğunu gosterdiniz bu saatten sonra bir şey beklemeyin dedim.
Tabı bunları konuştum ama benim her konuştukca icimdeki yaralar acılıyor. Eşim ben bir şeyler hissediyordum ama bu kadar kotu olduğunu hic bilmiyordum dedi. Annemle ablamla konuşuyorum gozlerim direk dolup ağlıyorum. Şu hayatta kimseye anlatamadığım kendimin bile unutmak icin turlu turlu uğraştığım olaylar var. Bugune kadar bana yapılan haksızlıkların, eziyetlerin acısı cıkıyor bunu da biliyorum.