Merhaba hanımlar...
Umarım herkes iyidir..
Eşimle anlasamadigim bir konu var. Bu ara da iyice arttı.. annemlerle aynı sehirdeyiz ve onlara (korona oncesi) yemeklere gider gelirdik. Kardeşlerim de evli hep beraber annemlerde olurduk. Ama her seferinde eşim sorun cıkarırdı. (Bu yemek işleri ayda 3 kez olur en fazla, belki hic 3 kez olmamıştır bile, tahmini diyorum.)
eşim annemin yemeklerini cok beğenmiyor ama hayatta da annemin yemeğini beğenmeyen bir eşim var yani. Cunku yemek konusu bizde inanılmaz bir olay. Adam kendince gurme. Aklınıza gelebilecek herşeyi evde yapmaya calışan, her yemeği eleştiren ve bu yuzden beni de yemek yapmak doğurmuş biri. Ancak onun istediği ozellikleri taşıyorsa benim yemeğim guzeldir onun icin.. teşekkur etmeden once, eline sağlık demeden elestirir... Yanii annemin yemegini beğenmiyor olması tamamen eşim kaynaklı. Her gittimizde de niye biz gidiyoruz onlar gelsin biz istediğimiz gibi yemek yapalım diyor. Yani derdi annemlerle olmak değil, yemekler.
Şimdi korona olayları da olunca hic birimiz birbirimize gitmiyoruz. Ama annemlerin alışverişini yapıp kapıdan bıraktığımız da annem bizlere ozenerek yaptığı yemeklerden gonderiyor. İcli kofte yolladı kac kez, yoresel hepimizin cok sevdigi, zor yemeklerimizde yaptı yolladı vs vs . Kardeşlerimin hepsi ve eşleri begeniyor, anneme mesaj yazıp teşekkur ediyorlar ozelden. Ben de mutlaka arayıp teşekkur ederim ama eşim bazen hepsini yiyor yemeklerin bazen yemediği de oluyor ama beğenmedim deyip, annene nasıl teşekkur edeyim guzel olmamış ki iki yuzluluk mu yapayim diyor.
Bugun de annem icli kofte yollamış , memleketten gelen peynirden basmış koca bir şişe yollamış...
Dedim ki bı teşekkur et, beklerler. Yok! yok! yok!.. Bana, sen ben gibi yaz diyor. Her seferinde aynı sey, cok mu zor bir elinize sağlık demek. Yapmıyor ya.
Yazma, senin ne olduğunu annem babam da bilsin dedim. Aşırı kıymet veriyorlar cunku. Zaten adam akıllı birşey beğenmediğini biliyor annemler. Ben detoks yapıyorum diye yarın yiyecektim benim icli kofteleri de yedi ama bir tesekkur etmiyor ya.
Dedi ki artık annenlerden buraya hic bir şekilde yiyecek gelmesini istemiyorum, annenlerin yemeği eve girmesin dedi.
Tamam bunu anneme derim. Senin yaptığın şeylere kıymet vermiyor gonderme diyeceğim! Sinirlerim bozuldu ya.
Şimdi anneme desem mi demesem mi? Sırf bunun yuzunden cingar cıkartsam mi? Kayınvalidem de başka şehirde surekli birşeyler gonderir sağolsun. Hep teşekkur eder mutlu olurum. Ona durup dururken rest cekmek istemiyorum, aramız kayinvalideyle cok iyi ama bunu kullanıp misilleme mi yapayım ne yapayım bilemedim. Bu seferde işin icinde yokken kayinvalidemle kotu mu olmuş olurum. Offf bilemiyorum...Bu adamın yemek takıntısı beni deli ediyor artık deli!!!!!
Bizim bu mutfak meselelerinden dolayı o kadar cok sorunumuz oluyor ki anlatamam.... Cocuğuna tabağına ozendigi kadar ozenmiyor

Cok uzun oldu kusura bakmayın, sinirlerim cok bozuldu akşam akşam...