2020 2D ANİMASYON EĞİTİMLERİNE BAŞLADIK
Eğitimlere tekrar başlıyorum
2019 da calıştığımız arkadaşların artık belli bir seviyeye ulaşmasının ardından yeni arkadaşlarla devam.
Benzeri Ornek Kanallar
Kendi Calışmalarımdan Bazı Ornekler :
Bibercik tv icin hazırladığımız bir animasyon
yapabileceğiniz animasyonlar bu video seviyesinde olacaktır.
yukarıdaki video sadece bir animasyon değil aynı zamanda programlanabilir bir proje dosyası olarak tasarlanmıştır.
videodaki muziği değiştirip farklı şarkılar icin 300 farklı sahne ile yeni bir klip uretilebiliyor ve biberler yeni muziğe gore
ağızlarını otomatik onatıyorlar.ağız otomatik oynatma ozelliği after effectsde var olmayan bir ozelliktir. kendi yontemlerim ile bu projede sağlamıştım
Başka bir projem
bu videomuzda ise izlemiş olduğunuz animasyon da tarafımdan tasarlanmış dır
animasyonun dışında ek olarak : proje dosyası olarak da kaydedilmiştir.
yani after effects hic bilmeyen birisi pokemonların yerine istediğiniz karakteri koyabilir.
balonun ucağın rengini yada ucaktaki yazıyı da değiştirebilir
(eğitimde ek olarak isteyen arkadaşlara proje dosyası uretme eğitimi de verilecektir ancak temel olarak animasyon ve cizgifilm kısmını oğretiyorum proje dosyası oluşturmak biraz karışık bir işlem olduğundan bu konuda kesin yapabilirsiniz arkadaşlar diyemiyorum)
Merhaba. Uzun zamandır forumda 2d animasyon yapımı ve eğitimi hizmeti vermekteyim. Ozelllikle 2d animasyon alanında yapmış olduğum eğitimlerden almış olduğum geri donuşler cok guzel. Calıştığımız arkadaşların bazılarının kanalları 100k gibi yuksek abonelere ulaştı.
Bildiğiniz gibi bircok arkadaşımız spamdan sonra duzenli gelir elde etmek amacıyla ozgun bir kanal acmaya karar verdiler. Ancak youtube ozgun calışanların bile onune ceşitli engeller ve kurallar getirdi.
Bu noktada cizgi film kanalları ile ilgili YTKIDS, yetkililer ve partner şirketlerinden almış olduğum bilgiler doğrultusunda eğitim konusunda bir kademe daha ileriye giderek daha kapsamlı bir proje başlatmaya karar verdim.
Kalıcı Bir Cizgi Film Kanalı Projesi Nedir ?
Ozgun calışma yapan arkadaşlarımızın temel amacı duzenli bir gelir elde etmek ,ilerleyen zamanlarda kanala herhangi bir telif yada uyarı gelmemesi, reklamların duzenli olarak yayınlanması ve izlenim aldığı zaman kazanc elde edebilmektir.
İşte bu noktada 3 ana kural dahilinde calıştığımızda kalıcı bir youtube kanalına sahip olmuş olacağız.
1 : Cizgi film karakterlerimizin isimleri ve tasarımları tamamen size ait olmalı
2 : Cizgi filmlerimizde kullandığımız metaryallerin kullanım haklarına sahip olmak yada ucretsiz kullanıma musait metaryaller kullanmak.
3 : Cizgi filmlerin izleyici yaş kitlesinin olumsuz etkilenebileceği icerikler konusunda dikkatli olmak.
eğer bu 3 kuralı yerine getirirseniz kanalınız kalıcı bir kanal olacak ve izlenim almaya başladığınızda yapmış olduğunuz cizgi filmler duzenli olarak gelir sağlamaya devam edecektir.
Cizgi Film Yapmak Zor Mu ? Ben Yapabilirmiyim ?
Tv ekranlarında gormuş olduğumuz 3d ve 2d cizgi filmlerin yapım aşaması gercekten de cok kapsamlı ve yuzlerce kişinin emek harcadığı işlerdir.
Ancak youtube icin bu seviyede icerikler uretmek hem cok masraflı hem de buyuk bir girişim riski taşımakta.
Bildiğiniz gibi youtubede icerik kalitesi cok basit olan kalitesiz cocuk icerikleri bile milyonlarca izleniyor hatrı sayılacak paralar kazandırıyor.
Bizim yapacağımız cizgi filmler tv kanallarındaki seviyede tabiki de olmayacak ve bir kişiye ait olan bir cizgi filminde o kadar kaliteli olması neredeyse imkansız. Sadece size ait olan butun geliri size ait olacak bir cizgi film. Kafanızdaki senaryoyu basit ve hızlı bir şekilde tek başınıza kimseye ihtiyac duymadan cizgi film yapabilirsiniz.
15 gun boyunca gunde 3 saatinizi ayırarak kısa bir surede sizde cizgi film hazıralyabilirisniz.
Size oğreteceğim 2d animasyon tekniği en hızlı ve en kolay yontemdir ve bilgisayarla ic ice olan bir insan kolaylıkla oğrenip uygulayabilir.
Kolay Ve Hızlı Cizgi Film Yapma Methodu Nedir ?
Bu methodun temeli elinizde var olan resimler ile animasyon uretmeye dayanıyor.
Karakter resimler , arka plan resimleri , nesnelerin resimleri ve bunlara ek olarak son aşamada ses efektleri.
Herhanbi bir cizim yapmadan kafamızdaki senaryo dahilinde internetten bulacağımız ucretsiz resimlerle yada bu resimler uzerinde ufak tefek duzenlemeler yaparak daha sonrasındada bu resimleri uyum icerisinde hareket ettirerek animasyon elde edeceğiz.
Cizgi Film yapımında Kullanacağımız metaryaller
Bahsettiğim gibi hızlıca animasyon uretmek icin resimleri hareketlendirme methodunu uygulayacağız Bu sayede cizim yapmamıza gerek kalmayacak.
Ben bu zamana kadar yapmış olduğum tum animasyonlarda biriktiriğim metaryalleri (karakterler,nesneler,arkaplanlar ve ses efektleri)bunları eğitim yaptığım arkadaşlarla paylaşacağım. Bu metaryaller size 5 6 ay zaman kazandıracaksınız şuan benim olduğum seviyeden başlamış olacaksınız. Ve her yaptoğınız cizgi filmde yeni metaryaller biriktirerek her gecen gun dahada hızlanacaksınız.
Nasıl ucretsiz metaryaller bulabilirsiniz bunların tamamından eğtiimde bahsediyorum.
Hangi Programı Kullanacağız ?
Adobe After Effects kullanacağız.
After Effects cok kapsamlı ve ayrıntılı bir programdır ancak aynı zamanda cok basit bir arayuzu vardır.
After effects sadece animasyon yapımında değil , Hollywood filmleri ve reklam sektorunde olmazsa olmaz bir programdır.
Ben size sadece animasyon ile ilgili olan kısımlarını oğreteceğim ve diğer konulara hic değinmeyeceğim..Sadece animasyon yapmak ile ilgili kısımları ve işinize yarayacak konuları bilmeniz yeterli. Diğer işinize yaramayacak konularla vakit kaybetmeden hızlıca eğitimi tamamlamış ve ilk animasyonunuzu yapmaya başlıyor olacaksınız.
Eğtiim Sonrası Destek
Eğtimi tamamladıktan sonra da ben 7 yıllık profesyonel After Effects tecrubem ile size surekli olarak destek vermeye devam edeceğim. Takıldığınız yada sorun yaşadığınız herhangi bir durumda skype yada telefon uzerinden destek vermeye devam ediyorum.
Cizgi Film Karakterlerinizi Ben Tasarlıyorum
Kalıcı bir Cizgi Film kanalı olmak icin en onemli kural kendinize ait karakterler ve isimler olması gerekiyor demiştik.
Cizgi filminizde kullanacağınız 5 adet cizgi film karakterini sizlerin istekleri doğrultusunda ben tasarlayıp cizimini gercekleştiriyorum.Bu sayede eğitim tamamlandığında kendi karakterlerinizle kendi cizgi filminizi yapmaya başlayabileceksiniz.
Kanal Logosu , Kapak Resmi Ve Kanal İntrosu
Kanalınız ile ilgili ihtiyacınız olan diğer onemli unsurlarıda ben tasarlayıp size hediye ediyorum.
-Kanal logosu
-Kapak Resmi
-Kanal introsu
Fiyatlandırma =
+ 2d Animasyon eğitimi
+ Eğitim Sonrası Suresiz Destek
+ Biriktirdiğim Metaryaller
+ 5 Adet Size Ozel Sizin İstekleriniz Doğrultusunda Tasarlayıp Cizeceğim Karakterler.
+ Kanal Logosu Tasarımı
+ Kanal Kapak Resmi Tasarımı
+ Kanal İntrosu Tasarımı
= 2000 tl
Eğitim İle İlgili Ayrıntılı Bilgi İcin
Daha Onceki Calışmalarım Ve Referanslarım
https://www.ytpara.com/youtube-alisv...is-hediye.html
https://www.ytpara.com/youtube-alisv...animasyon.html
KENDİ CİZGİ FİLMİNİZ [Ozgun Karakterler]
Sıcak Fırsatlar0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net