Arkadaşlar biliyosunuz yeni kredi paketleri acıklandı. biz de altınlarla bir araba mı alsak diye duşunurken acaba peşinat yapıp ev mi alsak diye duşunmeye başladık.
kiramız 1.1000 tl oldu bu ay. aylık 2.500'e kadar kredi odeyebiliriz.
ben şu an işsizim maalesef. iş arıyorum 2,5 aydır. iş bulsam da cok yuksek maaşım olmaz ama 2.500-3.000 belki. bir de ne zaman bulurum belli değil. o yuzden hep tek maaşa gore hesap yapıyoruz şu an.
eşim ozel sektorde 6.000 TL maaş alıyor. muhendis/mudur. ozel sektor tabi ki kamu kadar guvenli değil ama calıştığı yer kurumsal, maaşı gununde yatıyor. firma batmaz ise eşimin işi de sağlam.
altın ve biraz nakitlerle 50.000 TL peşinatımız var. Ankara-Batıkent'te oturuyoruz ve bu civardan bakıyoruz. burada orta halli evler 250.000 tl. daha duşuk de var ama bahce katı vs olduğu icin istemiyoruz. Eryaman olsun dersek 200.000 civarı evler de var. ama bilen bilir eryaman icleri hic merkezi değil. eşim araba ya da servis kullanıyor ama ben şu ana kadar 10 yer ile goruştuysem hicbirinde servis yoktu o yuzden toplu taşıma olacak ve eryaman uzak kalıyor her yere.
bir de eşimin ailesi batıkentte ve araba ile 5-7 dk mesafedeler. arabayı ortak kullanıyoruz. birbirimizin ihtiyaclarına koşuyoruz vs. aramız cok iyi. benim ailem uzak sayılabilecek bir ilcede ve bu taraflara taşınma imkanları yok. ben de en azından bir aileye yakın olalım istiyorum. ileride cocuk olursa kreş zamanı vs en azından yardımcı olurlar.
50.000 daha fazla verelim batıkent olsun der misiniz yerimizde olsanız?
bir de ev almak mantıklı değil mi yani duşunuyorum başka turlu imkanı yok. her turlu faiz odenecek. biriktirecek kadar yuksek kazanmıyoruz, evlerin fiyatı ucuyor o ara. cok luks de bakmıyoruz yani 250.000 maksimum. hani ileride ikimiz birden işsiz kalırsak diyorum. ama bu sefer de hic ev alamıcaz yani hep ozeldeyiz.
neyse, ne diyorsunuz?
aslında alıcaz gibi ama destek bekliyorum sanırım cunku ben de eşim de borc ve krediden korkuyoruz, sevmiyoruz ama ev sahibi olmanın da başka yolu yok. kalan para ile illaki geciniriz ama aksi bir durum olursa iki ailenin de eli acık, yardımcı oluyolar.
tabi bu aralara bir de cocuk sıkıştırmak gerekecek. 2022 başları gibi istiyordum ben.