Normalde Note 5 marka bir cihaz kullanıyordum. 2019'da aldığı guncellemeyle birlikte guncel olan coğu şeyi telefonda rahatca yapabiliyordum. Kuzenimin biri yeni telefon aldıktan sonra anneme eski iPhone 6 cihazını hediye etti. Annem teknolojiyi yeni Android bir telefondan oğrendiği icin oldukca zorlandı, eski telefonuna gecmek istedi. Eski telefonu da cok yavaş olduğu icin gonlum elvermedi. Ben de Note 5 ile iPhone 6'yı değiştirelim dedim. Zaten 2021'in icinde yeni telefon almayı duşunuyordum. iPhone ben ilk kez kullanmadım fakat ilk iPhone telefonum olmuş oldu. Acıkcası Note 5 ile hemen hemen cıkmış olmasına rağmen ozellikleri bariz geride ve telefon yavaş. Oysa telefon iyi kullanılmış, birkac cizik harici bir şey yok. Buraya kadar anlattığım kısım cok onemli değil.
Kendime iCloud ve iPhone kimliği oluşturup telefonu kullanmaya başladım. App Store'dan Netflix indiremedi cunku telefonun surumu yetmiyormuş. Ben şaşırdıktan sonra neyse eski surumunu indiririm dedim. Sonra bir baktım ne telefona APK indirebiliyorum ne de eski surumunu indirebiliyorum. Birkac video izledim bunun hakkında ve oğrendiğim şey şu; eğer telefonunuz tabletinizin surumu eskiyse bu uygulamaların eski surumunu indirebilmenin tek yolu daha onceden indirilmiş bir Apple kimliğine sahip olmak. Bu ne sacma şey kardeşim? Daha sonra iPhone kullanan bir arkadaşımı aradım, tamam dedi. Sonrasında o kadar guvenlik onlemiyle karşılaştık ki tam bir felaket. Benim iPhone kimliğim askıya alındı. Zar zor Netflix'i indirebildim. 3 saat telefonda konuşa konuşa yapabildim. Hesabı arkadaşımın izniyle dahi almam 3 saat surdu ki o da cok şaşırdı. Kendisi hep Apple marka telefon kullanmış birisi. Sadece bu da değil, maalesef genel olarak bu telefonla alakasız butun Apple cihazlarda bir işlem yaparken surekli bir guvenlik var, surekli onay veriyor musun diye sorması, onaylatması, parmak izi olsa bile beni kanser etmeye yetiyor. İşin ozu başlıkta. Dediğim gibi fazla guvenlik kullanıcı dostu değil. Bunu sadece Apple icin soylemiyorum.
Fazla guvenlik kullanıcı dostu değil
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Mobil Cihazlar Forumu
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- Fazla guvenlik kullanıcı dostu değil