Okul oncesi eğitim neden onemlidir?
Okul oncesi eğitimin cocuklar, aileler ve toplum acısından bircok faydası vardır. 0-6 yaş arasını kapsayan erken cocukluk donemi cocuğun en hızlı geliştiği donemdir.
Beyin yapısı ve fonksiyonlarının gelişiminin ucte ikilik bolumu 0-4 yaş arasında tamamlanmaktadır. Erken cocukluk donemindeki deneyimler beynin calışma bicimi icin belirleyicidir. Yapılan calışmalar okul oncesi eğitim alan cocuklarda okula devam oranlarının ve okul başarısının daha yuksek olduğunu gostermiştir.
Okul oncesi eğitim sosyal ve duygusal gelişimi destekleyerek, yetişkinlik doneminde de kişilerin daha uretici ve verimli olmalarını ve sahip oldukları potansiyeli tam olarak kullanmalarını sağlar.
Cocukların gelişim ozellikleri, bireysel farklılıkları ve yetenekleri goz onune alan, sağlıklı bir bicimde fiziksel, duygusal, dil, sosyal ve zihinsel yonden gelişimlerini sağlayan, olumlu kişilik temellerinin atıldığı, yaratıcı yonlerinin ortaya cıkarıldığı, cocukların kendilerine guven duymalarının sağlandığı, ebeveyn ve eğitimcilerin etkin olduğu kaliteli bir okul oncesi eğitim programına katılan cocukların diğer cocuklara kıyasla gelecekte okul başarıları daha yuksek, sosyal ve duygusal, sozel, zihinsel ve fiziksel gelişim acısından daha yetkin olduklarını araştırmalar gostermiştir.
okul oncesi eğitim...
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- okul oncesi eğitim...