Merhaba sevgili anneler .Dun oğluşumla biraz gezinti yaptık. Avm ye gittik oğlum oyun oynarken bende oyun alanının yanında ki parkta oturdum.Bir bayan yanıma oturdu. Oda bir anneydi. Hemde otizimli bir cocuğa sahip anne.

Onunla muhabet ettik.İci yangın yeriydi. O konuştukca ben ağlamamak icin kendimi zor tuttum. Oyle ozverili bir anneki. Ben kendi cocuğum sağlıklı olmasına rağmen tahamulsuzum. En ufak bir yaramazlığında kızıyordum. O an kendimden utandım. Eskiden cocuk buyutmek ne kadar kolaymış ya. Bir odada 5 cocuk buyuten Aileler ..Biz daha bir cocuktan sonrasını duşunemiyoruz.

Ben bile ikinci cocuğumu korkarak yaptım.Bu anneyle konuşurken şunu anladımki koşe yastığı gibi cocuk buyutulmez..Annelik emek ,ilgi,zaman ,ozveri istiyor..Otizm ve hiperaktivite bozukluğu olan cocukların Ailelerini bilseniz halinize şukredersiniz.Cocuklarının sağlıklarına kavuşmaları icin nasıl bir emek harcıyorlar bilseniz Cocuğunun gelişimi ,yurumesi,konuşması icin ozel kurumlara 80 - 100 bin tl veriyorlar. Maalesef devlet kurumları bu konuda yetersiz. Ozel kurslar vs de cabası Bu yazıyı niye yazdım biliyormusunuz ? Cocuklarınızın yaramazlıklarından usandığınız da bu olay aklınıza gelsin diye . Cocuklarınızın sağlığı icin varlığı icin şukredin olurmu ? Cocuklarınıza ilgi gosterin ve her daim sevginizi belli edin .