cocuklara diş temizleme alışkanlığı kazandırmanın yolları cocuklarda diş temizliği bakımı fırcalama yontemleri
Belki bi coğumuz bu konuda zorlanıyo belkide hemen bu alışkanlığı kazandırıyoruzdur ben bu alışkanlığı kazanmadığım icin erken yaşta protezle tanıştım ne demiş diş hekimlerimiz dişlerini fıcalamayan protezlerini fırcalar bende boyle yapıyorum şimdi ve anladımki tat almakta dil kadar dişlerde onemliymiş
Ağız sağlığı, genel sağlığımızı etkileyen cok onemli bir konu. Bu yuzden sağlıklı diş ve diş etlerinin ilk adımı bebeklik doneminde başlıyor. Diş Hekimi Cağdaş Kışlaoğlu, cocuklara diş temizleme alışkanlığı kazandırmanın yollarını anlattı:

Cocuğun ağız buyukluğune uygun, yumuşak ve naylon kıllardan uretilmiş bir diş fırcası alın. Yutmasını onlemek icin uc yaşından kucuk cocuklarda diş macunu kullanmayın.

Cocuğunuz dişlerini fırcalarken, siz de kendi dişlerinizi fırcalayın. Ona birkac tane, renk renk diş fırcası ve diş macunu alın. Her seferinde başka bir ikili secmesini sağlayın. Bu, diş fırcalama isteğini ve motivasyonunu artırır.

Once kendisinin dişlerini fırcalamasını bekleyin, sonra siz onun, o da sizin dişlerinizi fırcalasın.

Diş fırcalama panosu oluşturun ve her fırcalamadan sonra pano uzerinde işaretleme yapın.

Banyoya bir kum saati yerleştirin ve her fırcalamada kum saatini ters cevirerek zaman tutun. Yaklaşık iki dakikalık fırcalama yeterlidir.