Aslında uzun zamandır kullandığım bir taktik ama forumdaki bazı arkadaşların Kanal ifşa etme yakarışları yuzunden niyet edip de yazmadığım bir konu

Guzel yabancı bir kanal orneği gorup de paylaşayım dedim

+Arkadaşlar anlatacağım şey sizi teliften %100 kurtarır diyemem bunu kimse diyemez fakat teliften sizi en uzak goturebileceği yere kadar goturur

*Şimdi arkadaşlar bu tekniği uygulayabilmek icin oncelikle videoyu 3. taraf,dunya geneli ses ve goruntu eşleşeninden gecirebilmeyi bilmek gerekiyor
bunu Camtasia kullanarak cok rahat bir şekilde aşabilirsiniz forumda konuları mevcut eğer denk gelirsem link olarak da eklerim veya kendim bi anlatım yapıp koyarım videosunu..Veya bunu aşabilen botlar var(videoyap ile %30 kırpma goruntu eşleşeninden geciyor..botlarda ses telifinden gecmenin tek yolu malesef videonun sesini kesmek(veya kısmak) bu da kullanışsız olduğu icin tercih etmiyorum arkadaşa rica ettim eğer video hızlandırma ozelliği eklenirse %101-105 lik bir hızlanma ile hem ses telifi aşılır hem de orjinalinden ayırt etmek de zorlaşır)

*Son donemdeki unlem sorunlarıyla uğraşmamak icin bu tekniği partnerde uygulayınız

Bu kadar uzun yazdık kusura bakmayın ama teknik aslında cok kısa bir tuyodan ibaret

Normalde goruntu veya ses eşleşenine takılmadığınız zaman bir kanaldan telif yeme ihtimaliniz o videonun sahibinin sizin yuklediğiniz videoya denk gelme ihtialine eşittir(search ile)

Bunun onune gecebilmek icin onların arama şekillerine gore kafayı biraz calıştırmak gerek burada farklı dilde yayın yapma seceneği karşımıza cıkıyor ki bu şekilde telifin ciddi manada uzağında cirit atabiliyoruz

Yani "karagulu" gidip alt yazıyla arapca etiket acıklama ve başlıkla yayınlamanız gibi(bunu tamamen kafadan attım şimdi kalkıp karagulu kim izler araplarda demeyin fikri verdim ceşitlendirmeyi de siz yapın bi zahmet )

Ne demek istiyorum, ornekle gostereyim

http://www.youtube.com/user/gottalentglobal

yukarıdaki kanalla uzaktan yakından ilgim yoktur zaten menşei yabancı belli oluyodur umarım bi sorun teşkil etmez

şimdi burda eleman "global got talent" adı altında bir kanal acmış
bu kanalda amerikan got talent videolarını yayınlamış
tabiki sağından solundan kesip 3. tarafı gectikten sonra videoyu arapca etiket başlık ve acıklamalarla yayınlamış..kanalda 5 ay oncesine ait video da var ama gorduğum son donemde eklenmiş videolar

..Bu yontemi ben de uzun zamandır kullanıyorum menşei amerika olan bir videoyu alıp rusca kanal acıp rusca etiketlerle acıklama ve başlıkla yayınlıyorum..2 aydır bu şekilde calışıyorum ve 2 senedir telif almamış kanallarda gordum aynı şekilde

Bu soylediğim kesinlikle ama kesinlikle teliften tamamen kurtulma değildir ama en azından olabildiğine teliften uzaklaşmadır..

Tecrubelerim den biraz bahsedeyim
Aynı firmaya ait(nickelodeon-viacom) 2 farklı seri cizgi film yayınladım bu şekilde..biri daha once yayınlanmış olan bir cizgifilmdi youtubeda diğerini ilk ben yayınladım(etiketleri vs değiştirilmiş şekilde) daha once yayınlanan cizgi film 15 gun sonra telif alırken ilk benim yayınladığım cizgifilm kanalı bugun bile sapasağlam durmakta...Yani daha onceden viacom (atıyorum) покемон(pokemonun ruscası) etiketiyle yayınlanan videoları yakalamış bundan sonraki aramalarında da покемон etiketini aarmaya başlamış (bu tuyoyu da beleş veriyorum )

+ farklı alfabelerde aranmak da telif olasılığını yine duşurur..Arapca veya rusca(kiril alfabesi) bunlara ornek gosterilebilir...

Bu şekilde nasıl videolar yayınlayabiliriz..

Dizi işindekilerin işini goreceğini duşunuyorum aynı şekilde animasyon cizgi film gibi seri şeklinde devam eden videoları kullanabilirsiniz
+ benim aklıma gelmeyen sizin aklınıza gelen onlarca fikir ..Bunu yaparken dediğim gibi youtube'da olmayanı youtube'a atın [video olabilir ama o dilde yayınlanmamıştır]

Bu kadar anlattık ettik beyin fırtınası ne alaka diyecek olanlar icin de sona sakladım

Şimdi yukarda ornek verdiğim kanalın videoların sahibi olmadığı cok acık ve teliften gectiğini de duşunuyorum..Tek cozemediğim nasıl bu kanalın youtube tarafından doğrulandığı benim konuyu hazırlamam yaklaşık 1 saat surdu artık beyin fırtınasını da size bırakıyorum