Canım cok sıkkın. Sorun halloldu gibi ama yine de icim sıkılıyor. Dun akşama doğru kapı caldı. Komşu gelmiş. Yanında 6 yaşında cocuğu. Adam aşırı sinirli, sinirden konuşamıyor neredeyse. Normalde de selamımızın olduğu bir insan. eşimle sohbetleri de var. "Oğlunuz (12 yaşında) kızıma vurmuş. 6 yaşında kıza nasıl vurur. Daha once tartıştılar buyuk olanla sesimi cıkarmadım. Ama onun yaşı kac kucuk kızın yaşı kac? Nasıl vurur nasıl bağırır?" Eşim alttan aldı. Kusura bakmayın dedi normalde kimseye vurmaz. kucuk kız sen de uzulme ben konuşurum dedi.(Oğlum kucukluğunden beri duygularını cok kontrol edemeyen bir cocuk. Haksızlığa gelemez veya bir tartışma yaşarsa bağırarak konuşur. İtiraz eder oyunlarda. Ama kesinlikle vurma davranışı olmamıştır. Terbiyesizlik etmez. Kufur vs etmez. Buyuklerine saygısız davranmaz. Sadece kendince hakkını savunmak ister ve bağırır hırcınlaşır. Biz ne kadar konuşsak da cocuğumuzun yapısı boyle. Kardeşiyle de surekli kedi kopek gibi. En ufak şeye sinirili tepki verir. Azalsa da gecmedi bu huyu. Bunun dışında farklı ortamlarda buyukleri tarafından hep ne kadar efendi ne kadar edepli diye tarif edilir.)
Ben oğluma sormak ve eve getirmek icin yanlarına gittim ve 6 yaşındaki cocuk bağırarak "kimse artık onunla konuşmayacak, o bir daha buraya gelmeyecek" filan diyor. Beni gorunce sustu. Oğlum vurdun mu dedim. Cocuk yemin ediyor "vurmadım sadece bağırdım cunku o benim yurumemem icin onume gecti ve bana bağırdi. Git diyorum gitmiyor ve ben de sonunda dayanamayıp bağırdım."
Diğer cocuklara sordum bağırdı ama vurduğunu gormedik dedi.
Sonra kızın annesiyle konuştum ve adaletli bir insanmış ki o da cocuklara sorup vurmadığını anlamış. Eşi adına ozur diledi. Ama bağırdığı icin korkmuş vs daha once de yaptı dedi. Epey konuştuk ve ayrıldık. Sonra ben gun boyu gozlemledim ve kucuk cocuğun bunlara mudahale ettğini ve en ufak şeyde ağladığını gordum.
Şimdi benim oğlum surekli bağıran cocuk imajı cizdiği icin hep boyle hatalı goruluyor. Ona hep anlatıyorum bunu ama fayda etmiyor. Ben de gercekten hep cocuğunu masum goren bir insan değilim. Ama ezilmesini de istemem. Cocuğumun bu hali beni cok uzuyor. "Dunden beri, onlar benim hakkımda yalan soyledi. Hem bana mudahale ediyorlar hem şikayet ediyorlar. Siz de neredeyse onlara inanacaktınız "diye uzuluyor. Oğluma kendini kontrol etmediği icin haksız duruma duştuğunu anlatamıyorum.