Merhabalar canlarım, sizlere birşey anlatmak istiyorum. Annem senelerce annesinden sevgi gormemiş, canımı acıtmıyor dese de ben onun yaralarını hissedebiliyorum. Dedem ananemden cok cekti, kadın surekli dedemin parası olmasa bile altın aldırırdı. Hep annemin evlatlık olduğunu falan duşunurduk. İnsan yabancı insana boyle davranmaz cunku, bize de ananelik yapmadı hic. Dedem 4 sene once vefat ettiğinde iş yerinde mektuplarını bulmuştuk. Hep gorduğu muameleyi yazmış kalbimiz acımıştı. 2 gun once başka mektuplar gunyuzune cıktı. Okuyunca şok olduk. Dedemin başka birinden cocuğu olmuş sanırım ve bir şekilde ananeme bakmayı kabul ettirmiş sanırım. Ananem bizim ananemiz değilmiş. Annem bebekken bir oraya bir buraya suruklenmiş. Yurda vermişler, hasta bir bebek olduğu icin yurt kabul etmemiş. Ama annemin annesinin kim olduğu mektuplarda yazmıyor. Olayın ilginc yanı ise şu, dedemin bir lise aşkı varmış o kadar cok sevmiş ki dedem, vefat etmeden once anneme anlatmış hatta ablamın ilk ismi o lise aşkının ismi. Vefat etmeden once dedemle o lise aşkı goruşmuşler ve ananem bunu oğrenince dedemi tehdit etmiş numarasını sildirmiş. Biz o lise aşkının annemin annesi olduğunu duşunuyoruz. Cunku annem ve teyzem iki kardeşler. Once kuzenlerim doğuyor, ama dedem annemin ilk cocuğuna yani ablama lise aşkının ismini koyuyor.
Off bilmiyorum, annemin şu yaşadıklarına bakın, kalbim o kadar cok ezildi ki hayatı boyunca gunyuzu gormemiş, cok uzuldum cok ağladım. Şimdi asıl soruya gelecek olursak lutfen bilenler yazabilir mi? Biz o lise aşkına ulaşmak istiyoruz, annem kesinlikle teyzemin falan bilmesini istemediği icin onlardan hicbirine soramayız, kadının sadece ismini ve hangi şehirde yaşadıgını biliyoruz. İkincisi ise dedemin kayınvalidesinin yazdığı mektuplar kilit fakat 1965 senesinde yazılmış ve el yazı cok fazla okunmuyor Kime nasıl okutabiliriz boyle bir meslek var mı?