Arkadaşlar sizden acale yardım istiyorum lutfen

Yarın belediyeye bir şikayet dilekcesi verecem.Dilekcenin nasıl yazıldığını tam bilmiyorum.Yazacağım cumleleri tam toparlayamadım sizden ricam yardım etmeniz.

Şikayetim şoyle; evimin bahcesinin duvarına bitişik belediyenin cop kutuları var.Copu bir gorseniz rezalet hatta felaket.Sanki bu ilde belediye yok sanırsınız.

Şilayetci olduğum konu

1)Evim ahşap tarihi eser bir ev ve cop oyle dolu oluyorki yola bile taşıyor hatta bahce kapımın onune dahi geliyor Allah korusun biri bir sigara atsa maazallah yangın cıkacak.

2)Cop kutuları, vatandaşın kaldırımına koyulmuş ve insanlar kaldırımdan inip yoldan yurumek zorunda kalıyorlar gecen az daha birine araba carpıyordu bu yuzden.

3)Copun kokusu bahcemin icine kadar geliyor ve akşamları bahcemde oturamıyorum.

Bir sayafada bulduğum dilekce yazılış şekli

Şikayet dilekcesi yazarken nelere dikkat etmelisiniz?

Dilekceniz, giriş, detay, sonuc ve ek bolumu icermelidir.

Giriş Bolumu:

Şikayet nedeninizi kısaca acıklayın.

Detay Bolumu:

Şikayetinize neden olan arızaları birinciden itibaren başlayarak belge ve tarih sırasıyla listeleyin. Her bir arıza şikayetinizde onarım yapılıp yapılmadığını ve sonucunu belirtin.

Sonuc Bolumu:

İlgili kanun maddesini ve urunun garanti kitapcığındaki ilgili maddeleri belirterek urunun yenisi ile değiştirilmesini veya başvuru tarihindeki bedelinin tarafınıza iade edilmesini isteyin.

Ek Bolumu:

Buraya, tarih sırası ile onceki şikayet dilekcelerinizi ve şikayetiniz ile ilgili ispat edici belgelerin (fatura, sozleşme, garanti belgesinin kaşeli kısmı, servis fişleri, sipariş formu, tanıtma ve kullanma kılavuzunun ilgili kısmı, firmanın taahhut yazısı, ihtarname, firma ile yazışmalar, kredi kartı şikayetlerinde en son hesap ekstresı, banka tarafından toplam borcu gosterir yazışma, fatura bir başka şahıs adına duzenlenmişse vekaletname, turistik şikayetlerde tutanak, broşur, resim vb.) listleyip onceki şikayet dilekcelerinizin ve tum belgelerin fotokopilerini dilekcenizin ekine koyun.

Dilekcenizin ve eklerinizin bir kopyasını ileride gerekli olabileceğinden kendinize saklayın.