Merhaba kızlar onceki konularımda yeni mezun olduğumu iş bulamadığım icin uzgun olduğumu falan yazmıştım.

Bundan 1 bucuk ay kadar once organize sanayiye gittim. Tek tek bir suru yere CV bıraktım bir arkadaşımla. İK ile de goruştum coğu yerde hedeflediğim kariyeri anlattım ve gonullu staj yapmak istediğimi soyledim.(ucret talep etmedim sadece bana işi oğretin dedim) Pandemi sureci falan derken hicbir yer kabul etmedi.

Sonra arkadaşım başka bir arkadaşını aradı. Aradığı arkadaşı mesleği gereği ik ile sık sık goruşuyormuş. Benim icin staj ayarlayıp ayarlayamayacağını sorduk. Kız da tamam dedi ben hallederim. Bir hafta sonra aradı dedi ki bir firmayla konuştum İK asistanlığı yapacaksın ve orada xx bey sana bildiği her şeyi oğretecek ama biraz bekle firmanın bir tırı yolda kaza yapmış calışanı vefat etmiş, haftaya haber yollayacaklar hafta ici iş başı yapacaksın sakın bir yere işe girmesin dediler dedi. Ben de tamam dedim beklerim. İş icin cok sevindim cunku yaşadığım şehirdeki en iyi firmalardan biriydi. Daha sonra araya bayram girdi falan firmadan haber yok. Ben de kızı aradım donuş yapmadılar mı diye firma tadilatta bayram donuşu uğrayacağım merak etme biraz dişini sık dedi. Yine tamam dedim bundan birkac gun once tekrar kızı aradım uzunca bir mesaj atmış biraz sabret, seni anlıyorum ama adamları sık boğaz edersek olacak işte olmaz vs. diyor yine tamam dedim.

Bir daha da rahatsız etmek istemedim kendisini. Yoğun birisi ve benim icin uğraştı ona da bir sey ditemiyorum artık. Ama bir bucuk ay oldu bana işe girme vs dediler sonra bir haber bile yollamadılar. Ben bu işe guvendim eğer olmasaydı yuksek lisans yapmak icin başka bir şehre gidecektim. İstediğim bolumun yuksek lisansını da kazandım(tezsiz) orada staj vs bulmam daha kolay olurdu. Ama ben sırf ailemin yanı biraz tecrubem olsun yuksek lisansı da sonra yaparım diye duşunup kayıt yaptırmadım.

Uzun oldu ama cok uzgunum. İlk gunlerdeki sevincim kalmadı ve artık olacağını duşunmuyorum. Acaba arayıp haber versem mi artık istemiyorum onlarla calışmak/beklemek diye. Yoksa bir şey demeyip kendim iş aramaya mı devam etsem?